我勁鍾意食餃😝有時屋企會自己包,有時會買出邊急凍既。呢間甜記bookmark 左一段時間,宜家除左長沙灣,連旺角都有分店喇😆呢到啲餃脹卜卜粒粒都好飽滿🤩🤩而且皮薄餡多!加上親民既定價,人氣旺盛係理所當然👏🏻👏🏻😋🚩粟米芝士雞肉餃➕南瓜忌廉雞肉餃·選擇左蕃茄薯仔魚湯🤤湯底有埋薯仔同蕃茄碎❤️勁有家既感覺!感覺無落味精,食完至少唔口渴!可惜魚鮮味唔太出😅·粟米芝士雞肉餃 - 隻隻湯餃都見到十幾粒粟米粒,芝士唔算好濃亦無拉絲表演🤣但咬落去好豐富好juicy😚👍🏻大愛喔·南瓜忌廉雞肉餃 - 一見到就即刻比眼😍一咬南瓜蓉就咇出黎🤣🤣保留左少少南瓜粒,有咬口味道又香甜😋rich得黎絕唔會膩!讚👍🏻🚩白菜豬肉餃➕菜芯豬肉餃·選擇左雞湯,最緊要唔油😌不過蕃茄薯仔魚湯較得我歡心🤣·白菜豬肉餃 - 好常見既水餃,最喜歡菜多肉少😆唔見有肥膏肥肉,呢款係穩陣既口味🤪·菜芯豬肉餃 - 我少見菜芯買水餃,就咁睇同白菜餃都八九成似😏食落菜芯係爽口啲,口感豐富左,唔錯既選擇。🚩蝦籽蠔油菜芯菜芯唔老又烚得爽口👍🏻叫左少蠔油及蝦籽。

🚩粟米芝士雞肉餃➕南瓜忌廉雞肉餃

🚩白菜豬肉餃➕菜芯豬肉餃
·選擇左雞湯,最緊要唔油😌不過蕃茄薯仔魚湯較得我歡心🤣

🚩蝦籽蠔油菜芯
菜芯唔老又烚得爽口👍🏻叫左少蠔油及蝦籽。

• 粟米芝士雞肉餃
  • 南瓜忌廉雞肉餃