Lunch特登行左成條威靈頓街去呢間試下,繁忙時間見到門口有十個人等緊位,都擔心要等好耐,點知企左一陣就入得。雖然係繁忙時間,但都唔會坐得好逼,正正常常四人座位就四個人坐。侍應服務態度幾好,唔會催你落單,但見到你想落單就會極速行埋黎幫你。餐牌好多選擇,價錢適中,粉麵飯個啲唔算貴。我一個人食唔到咁多,嗌左個花素水餃($48)同埋時令蔬菜($22)。碟菜好快就上左檯,我叫佢走油走蠔油。佢話本身冇蠔油,咁冇問題呀。但我見到啲菜反晒光,就叫個老闆娘黎問下,佢話啲菜係冇油嘅。但係好明顯碟底啲水就浮住油。算啦,唔算好多,我都照食。佢有一小碗豉油,上面有啲蔥,我覺得呢個好有心思。豉油唔會太咸,而且有少少蔥好香,撈埋啲菜係幾好食。而且菜冇烚得過腍,熟度啱啱好!扣分就扣在我唔想要油但佢有油。花素水餃一碟十隻,尺寸正常,餡料豐富而且多。本物我冇乜特別期望,但咬開第一隻後發現好有多餡,有青菜,紅蘿蔔,粉絲,冬菇,雲耳,食食下覺得有啲香味,原來仲有油炸鬼碎碎!望落去見到咁多野都覺得開心!油炸鬼碎碎份量適中,太多會覺得HEAVY太少起唔到作用,適中就可以令到清淡嘅素餃帶啲香味,我好欣賞呢一樣!餃子皮係北市個種厚

時令蔬菜
花素水餃一碟十隻,尺寸正常,餡料豐富而且多。本物我冇乜特別期望,但咬開第一隻後發現好有多餡,有青菜,紅蘿蔔,粉絲,冬菇,雲耳,食食下覺得有啲香味,原來仲有油炸鬼碎碎!望落去見到咁多野都覺得開心!油炸鬼碎碎份量適中,太多會覺得HEAVY太少起唔到作用,適中就可以令到清淡嘅素餃帶啲香味,我好欣賞呢一樣!餃子皮係北市個種厚厚地,我覺得好有嚼頭,坐我對面個兩個講普通話嘅女仔都咁講。加埋醋同豆瓣醬,個餃子真係一流呀!食完十隻後飽左好滿足,但又有少少失落,咁就食完喇!唔捨得!
花素水餃
我都試過對面個間餃子園,講真,我覺得王府無論係環境服務定味道都比個間好好多!個間我就唔會再幫襯喇,但王府就有機會一定會返來試!仲想叫多啲人黎食多啲唔同野!好想試下佢個番茄蛋餃呢!

2015-01-21