2018-08-31 2572 瀏覽
同男朋友嚟食五點到七點鐘嗰轉,雖然得兩個鐘但係價錢平$200再加上人流都比較少,攞嘢食唔係好洗點排隊。超抵!我哋大約早咗10分鐘到,店員都會首先將人安排坐左海景位先,而我哋就坐咗喺海景位兼對正d生蠔,非常滿意!先講講個失望嘢先,我識嘅當日係冇佢出名嘅麵包蟹龍蝦同埋鴨肝😭真係好失望..但係其他嘅食物質素都可以搭救到一黎到我就去寫咗張心意卡比焗心太軟嘅師傅, 到六點鐘出爐嘅時候師傅就會幫你畫公仔個心太軟真係非常之正,外脆內流心流到不得了。開生蠔嘅師傅真係超好手勢,快手加冇蠔殼。今日嘅生蠔得一種,係美國生蠔,屬於多肉型,雖然我嘅喜好係鍾意爽脆啲嘅法國生蠔,不過呢度都食咗廿幾隻(每次可以拎三隻)刺身嘅質素都一啲都唔差,帶子大大粒,赤背厚肉,仲有油甘魚,生虎蝦,三文魚,全部都新鮮唔腥。仲有而家做緊佐賀和牛主題,和牛壽司同埋壽喜燒真係超正!冷盤全部都屬於鹹鮮,不過冇麵包係我真係唔想講太多啦..😭😭😭最後推介個中湯,雖然呢個鐘數人唔係好多,但係個中湯都係要搶嘅🤪我同我男朋友兩個人每人飲咗兩盅,當日係螺頭人參花膠湯,每盅都有一隻雞腳,一支小人參,一至兩片花膠碎同螺頭,一舊排骨。我就因為太飽所以冇食雞腳

心太軟
個心太軟真係非常之正,外脆內流心流到不得了。

生蠔
刺身

仲有而家做緊佐賀和牛主題,和牛壽司同埋壽喜燒真係超正!

最後推介個中湯,雖然呢個鐘數人唔係好多,但係個中湯都係要搶嘅🤪我同我男朋友兩個人每人飲咗兩盅,當日係螺頭人參花膠湯,每盅都有一隻雞腳,一支小人參,一至兩片花膠碎同螺頭,一舊排骨。我就因為太飽所以冇食雞腳同埋排骨,但係我男朋友話超好食連我嗰份都食埋..湯參味濃,正!
心太軟
生蠔