2024-01-31 1199 瀏覽
依家就同大家分享下我喺呢間令人心花怒放嘅食府嘅體驗啦!好啦,直接入正題,我點咗個咖喱牛肋條,話唔誇張,真係咖哩香撲鼻得嚟口感又可以👌,牛肋肉煮得入味,又滑又嫩,好似話你知:"快啲食我啦!" 京醬烤骨其實我係擺咗好一段時間先蒸㖭,蒸完出來啲肉仲維持得好有嚼勁,嗌飯得嚟!甜甜酸酸嘅醬汁,就算喺屋企都可以嘆到好味嘅餸啦!跟住呢,講下間食府嘅燉湯,真心唔喺度嘥你時間,係真材實料到喊出嚟!湯頭醇厚得滯,花膠、瘦肉、元貝,一啲都唔吝嗇,就算食到湯底都仲有驚喜。同場加映嘅陳村粉又點?簡直係滑溜溜,吸晒啲蘿蔔牛肋骨嘅精華,咸香得嚟又唔會過於油膩。最後,講吓個蟲草花蒸雞啦,食落去,肉質嫩滑,香蒜飯蒜香撲鼻,一啲都唔膩口,相反,一口接一口,完全停唔到手!大小朋友絕對都啱食!當我一口湯,一啜飯,再嚟個烤骨,真正嘅幸福感就喺個舌尖爆發啦!總結,我嘅味蕾係今次食宴中完全滿足,下次再嚟一定要探索下其他嘅美味選擇😋係,無誤,正呀正!👍🤤🍚