餐廳: KITCHEN
優惠: 食飯可賺里兼用里?立即訂枱吧!
用「里數加現金」付款,最高可賺$4=3里。受有關條款約束。
條款及細則:
  • 會員每次賺取「亞洲萬里通」里數之消費上限為HKD10,000。
  • 會員凡於國泰夥伴餐廳用膳,每消費HKD4即可賺1里數。
  • 渣打國泰Mastercard®持卡人憑卡於夥伴餐廳簽賬消費,除可享基本餐飲類別之合資格簽賬HKD4=1里數獎賞及餐膳里賞HKD4=1里數獎賞外,於星期五、六及日的餐飲簽賬更可賺取額外HKD4=1里數獎賞("聯營信用卡餐飲簽賬里賞"),合共獲享HKD4=3里數。
  • 通過交易賺取里數時,不可使用與夥伴餐廳有關的其他推廣或折扣優惠。請於惠顧前先向有關餐廳查詢。
  • 賺取的里數(包括餐膳里賞及渣打國泰Mastercard餐飲簽賬里賞)將於認可餐膳消費交易後7個工作天內存入會員的賬戶。
須受其他「亞洲萬里通」條款及細則約束
2022-09-12 262 瀏覽
今日就嚟到W Hotel 食個自助餐慶祝吓,其實我上年5月已經嚟幫襯過,當時疫情初愈,五百幾蚊相當抵食。餐廳位於6樓,對面嘅就係ICC。隔離執咗啲餐廳,今日我哋食嘅係Kitchen。我喺佢哋W Shop訂位嘅,呢個9月佢哋做緊法日主題,經網上訂位連free flow 閒日都只係694.5 加一,做緊75折。但網上訂位要full pay嘅,網上訂位時喺兌換日期入返訂坐日子,佢就有email confirm 返你架啦。今次分咗上層大堂位,都闊落。空間感唔錯,仲對住海景。出去望吓嘢食先,冷盤沙律選擇多過10款,一個大堂攞晒所有嘢食。先睇海鮮,貝螺蝦蟹小龍蝦。重點當然喺呢個法國Ostre’ Argent生蠔,fill得幾快架。今晚啲生蠔,Size適中,肉身嫩滑,味道淡口,配上氣酒能夠吊出佢嘅鮮。扒類方面先係有豬呀,呢邊呢就係和牛臀,。三款醬汁可以選擇。嚟睇睇個扒,和牛扒牛味香濃,佢哋跟個薯蓉滑身之餘味道都香口,至於豬方面乾身但豬味清新,夾埋個紅酒豬味發揮更好。牛有啲部位比較難切,可以問佢攞把靚刀唔洗切得咁辛苦。魚生壽司方面不過不失,八爪魚得啲鬚鬚無咁開心,種類唔多但都正常發揮,起碼係新鮮嘅。風

。牛有啲部位比較難切,可以問佢攞把靚刀唔洗切得咁辛苦。
風乾肉區幾靚仔,背後就係芝士呀
今晚有兩款湯揀,法式蘑菇湯同馬蹄湯。湯呢個蘑菇湯不得了,磨菇磨茸融入個湯,淡淡細緻淡淡蘑菇。另外就係馬蹄蘿蔔湯,清清哋幾 fresh。
再嚟甜品區,有涼粉食幾地道,糕點款色都幾多。
返到埋嚟個位都已經黃昏啦,可以睇下日落,望住故宮景呀。
今晚我呢個係free flow package,首先上場嘅係呢支B&G來自法國Loire Valley嘅氣泡,金黃色酒色氣泡細緻有力,味道清新帶花香相當容易入口,啱晒今晚嘅海鮮呀。
紅酒方面有呢支智利嘅Cabernet Sauvignon,強勁黑加侖子味同果味,中身中單寧,越飲會越甜,比起牛,配今晚個豬同咖喱更出色。
每人另外奉送一隻大焗蠔,個殼拳頭咁大隻,配埋醬汁味道濃郁,大滿足呀。
啱啱條蒸魚我就攞咗個魚鮫,滑身無骨好受歡迎,半場已經出第三條。
仲有更多精彩來容喺影片,切勿錯過
2022-09-01
$694.5 (晚餐)
紀念日