2018-12-17 4309 瀏覽
海港城有好多餐廳都有得睇靚景,一直都想試呢間嘅片皮鴨,就搵左一日約埋朋友去尖沙咀試下依間餐廳喇去到餐廳門口都幾多人等位,平日都要排隊,好彩我有book到枱過不過窗口位就坐唔到,有啲可惜。入到去見到有staff切緊招牌嘅烤鴨,相信每枱都一定會叫個鴨黎嘅時候會係我地面前切,上菜嘅時候碟底係會有野發熱幫啲鴨一路加熱,會出住煙~好適合打卡~而最吸引嘅就係佢跟埋嘅八寶盒,正常嘅片皮鴨只會有三至四種配料,但係呢個有好多唔同嘅醬好似藍莓醬、爆炸糖、特製芥茉醬等等,食落去嘅感覺係會有非常唔同嘅口感,而我自己最鍾意嘅就係佢嘅蜜糖芥茉醬,估唔到同鴨嘅味道會咁夾,爆炸糖放耐左會淋,所以要快手食。仲有叫左但沙律,個名只係普通嘅凱撒沙律,但係佢嘅配搭同埋醬料嘅混合都好特別,估唔到中菜嘅Cesar salad 都咁好食。之後叫咗個鹹蛋黃炸魷魚,鹹蛋黃汁配魷魚夠哂高膽固醇 好邪惡不過味道好正,用黎送酒岩哂然後個叫左份雞同埋羊架,兩樣嘅味道都唔錯,羊架嘅味道唔會好蘇同調味幾好,食落好惹味!雞嘅份量都算幾多下,多到兩個人食唔哂!最後仲有食甜品,叫左個楊枝甘露 60蚊用茶杯上,味道不錯,抵唔抵食就見人見志啦 總括來講餐廳
入到去見到有staff切緊招牌嘅烤鴨,相信每枱都一定會叫

之後叫咗個鹹蛋黃炸魷魚,鹹蛋黃汁配魷魚夠哂高膽固醇 好邪惡
不過味道好正,用黎送酒岩哂
雞嘅份量都算幾多下,多到兩個人食唔哂!
總括來講餐廳嘅食物都唔錯,如果坐到有景嘅枱都可以一試
2018-11-15