今日晏晝經開大圍,去完朋友屋企,見到呢間越南嘢又心思思入去,確係食過返尋味😋平日成日食牛河,今次決定試新菜式,叫咗一碗順化蕃茄蟹肉扎肉湯檬。味道酸甜,蕃茄味都唔淡,仲有浸鮮香嘅蟹肉味。面頭有唔少拆好嘅蟹肉,一啖湯一啖面再加少許蟹肉,清新之選👍🏻朋友就叫咗河內越式三寶飯,份量十足,有炸得香口嘅雞翼、軟嫩惹味嘅豬扒、再加埋地道風味嘅扎肉,最精華係有甜豉油撈飯,算係大滿足之選。另外小食叫咗兩款,包括成日都售罄嘅蝦餅同埋豬扒,兩者都夠大份。上台同樣熱辣辣,新鮮製作脆卜卜,調味得宜,完全冇急凍感覺,絕對係抵食,值得回購之選👍🏻最後飲品一凍一熱,味道唔會過甜,清甜解膩,當埋糖水都仲得,跟餐叫黎講性價比十足。