2019-09-13 2383 瀏覽
今日收左工之後同同事去荔枝角聽talk,聽到夜夜地唔知食乜好就行左去D2 Place Two搵食。行行下係一樓見到一間裝修幾靚嘅日本居酒屋吸引到,所以就簡左呢間食。間餐廳環境都幾似日本當地嘅居酒屋,全間餐廳都以木做裝修,最特別係有幾間房仔岩晒一家人既食客。細細間餐廳估唔到佢又有好多嘢食,有各式各樣爐端、串燒、壽司刺身等等。小食方面都好多選擇,我哋就叫咗個汁煮花螺。個花螺煮得好入味,隻花螺吸收左日本醬油嘅甜味,仲落左小小辣椒,辣辣地甜甜地好好食。我哋得兩個飲又唔食得多嘢,只係再叫多咗一個立魚柳海鮮豬骨湯爐端同火炙左口魚壽司。餓左咁耐終於有嘢食!左口魚壽司個魚都好大件好滑,上面仲有少少蔥同蟹子。期待已久嘅主菜海鮮豬骨湯爐端到啦,爐端除左有海鮮,仲有有好多配菜。海鮮係分開上,可以因應自己喜好自己煮。海鮮方面都好大隻好新鮮,有生蠔、帶子、海蝦同立魚柳。啲海鮮好新鮮,特別係隻蠔同海蝦,隻蠔好juicy。最驚喜嘅係隻蝦,估唔到細細間餐廳都可以食到有蝦膏既蝦。個湯底豬骨湯好入味,同平時嗰啲油淋淋嘅豬骨湯唔同,我同同事都忍唔住飲多兩啖湯。攞埋啲海鮮之後湯更鮮甜,最後再煮埋個烏冬吸晒啲精華好好食。呢間餐

呢間餐廳仲有特別優惠,逢星期一至四雪糕、飲品買一送一,食滿$400仲會送小食。呢間餐廳可以再梨試埋其他嘢食,下次搵多啲人嚟食甘我呢我為食鬼就可以試多啲嘢食。