2017-03-31 407 瀏覽
金泰沙冰,一聽過去以為係沙冰出名,其實佢最出色同主打,係泰式串燒!以前行過成日見到佢門口好多人等野食,但望落又覺得好似好細好舊咁樣就冇去嘗試,直到某次朋友買外賣同我地分享,就此走上上癮之路!次次一拎上手掛住食,終於有次記得影相!因為你叫完姐姐會即燒,所以大家都企係門口等。其實隔兩個舖位仲有間老字號涼茶舖,怕食串燒熱氣可以趁等野食時去買番杯涼茶!個人大愛酸豬肉,叫左兩串,另外仲有串豬頸肉。酸豬肉係絞碎既生豬肉、豬皮、辣椒同大蒜包埋一齊,勁惹味!未試過既不容錯失啊!不過,因為有大量大蒜,唔建議大家太夜食喇~如果唔係⋯⋯臨訓有胃氣谷上黎⋯⋯⋯⋯你懂的🙈豬頸肉,肉質好嫩,唔會燒到乾身!好好食!串燒好食之餘,佢地既醬料都好正!我唔食辣醬,就咁用普通醬料都一流,甜甜地又有花生味!

次次一拎上手掛住食,終於有次記得影相!

個人大愛酸豬肉,叫左兩串,另外仲有串豬頸肉。

酸豬肉
豬頸肉,肉質好嫩,唔會燒到乾身!好好食!
豬頸肉

酸豬肉