2019-08-15
大埔既泰國餐廳唔算多,當我想食泰國野一定會黎呢間食每次經過都好多人等位,今次同屋企人食就等左半個鐘。特濃冬蔭功湯配虎蝦 $88冬蔭功有好多香料,超濃郁!酸酸辣辣零舍開胃,又唔會辣到食唔到,而且好多料,正!—溶岩椰青海鮮焗飯 $158見到個樣已經覺得好吸引!食落去好有椰汁味,加上有芝士,海鮮亦好足料!有青口、蝦、帶子、魷魚,超級推介!—鮮蝦炒金邊粉 $88送上黎就聞到好香,有蛋包住d金邊粉而且有好多料,d蝦都好彈牙!—青咖哩雞($75)配薄餅($48)青咖哩好好味,加埋新鮮熱辣辣又鬆軟既薄餅,好match,雞肉份量適中,但無咩味—沙嗲串燒(雞肉串$15、牛肉串$18)燒得好香,肉質唔會太乾,沾埋沙嗲醬無得輸!—香茅特飲 $28食咁多濃味既菜,飲一啖香茅特飲好清新香茅味好出,好特別!值得推介!—椰青 $35清甜多汁,但個人較喜歡香茅特飲!整體黎講,四個人都食得好飽屋企人都好滿意!因為好多種類,適合多d人一齊黎食,價錢合理,係一間性價比好高既泰國餐廳!
特濃冬蔭功湯配虎蝦 $88
溶岩椰青海鮮焗飯 $158
鮮蝦炒金邊粉 $88
—
青咖哩雞($75)配薄餅($48)
—
沙嗲串燒(雞肉串$15、牛肉串$18)
燒得好香,肉質唔會太乾,沾埋沙嗲醬無得輸!
香茅特飲 $28
—
清甜多汁,但個人較喜歡香茅特飲!