2018-12-07 408 瀏覽
肉餅哥真係整肉餅最好食既餐廳。我同男友都好鐘意食佢。今日黎到荃灣又係食肉餅哥既時候。一入到黎就送上兩碗足料靚湯。男友想試新野就點了「蝦膏蟹棒肉餅」,而小妹都係鐘意照舊食「鮮味蟹粉肉餅」。先講「鮮味蟹粉肉餅」,肉餅哥既蟹粉肉餅真係好有良心。肉餅上的蟹粉真係唔野少。蟹粉鮮味十足,而且蟹味香濃。同肉餅味道好夾。蟹粉真係好足料,差唔多鋪滿成個大肉餅。男友上食既「蝦膏蟹棒肉餅」用成個蟹殼裝住肉餅。更大隻,食量足料!肉餅切開更厚。蝦膏味好濃,可惜蝦膏味蓋過了蟹肉味。食落口感似蝦餅混合了肉餅的味道。---小妹最鐘意食炸雞脾,貪佢大大隻。所以就試下「珍寶級炸雞脾配飛機沙律」。睇落好大塊,有小妹成隻手掌咁大。果然珍寶級呀。肉餅哥都幾貼心,將雞脾切開。因為可以好輕鬆去到雞骨。👍🏻👍🏻👍🏻咁大塊雞脾肉都唔薄,食落肉質都幾滑。炸得好香脆。味道偏淡少少,如果多少少調味料就岩岩好啦。而小妹最鐘意食反而係個沙律,成個都俾小妹一人食曬!肉餅哥最妹食都係肉餅。肉餅選用的豬肉料靚,肥瘦適中。而且所以肉餅都大大件,好足料!一真唔怪得客似雲來啦!👍🏻👍🏻👍🏻

一入到黎就送上兩碗足料靚湯。

蟹粉真係好足料,差唔多鋪滿成個大肉餅。

---

睇落好大塊,有小妹成隻手掌咁大。果然珍寶級呀。