2017-11-26
天氣咁凍除咗打邊爐仲有咩好揀?梗係韓燒喇!難得幾個男仔咁啱得閒一於食韓燒!朋友話之前食過平昌佢話好食,一於食呢間!平昌響兆萬13樓,同其他兆萬食市一樣一出lift就係,環境地幾大。入到來第一個感覺就係空氣清新,我個人就驚就係食燒烤食到成身味同大煙。平昌完全免除我呢個煩惱!未叫野食食住泡菜先,d泡菜好好食,佢同一般韓燒一樣有生菜同醬油、豆瓣醬。碗筷好乾淨!188蚊來講有得任飲同咁多選擇真係正有部份野食要加錢,不過唔算貴對我呢d中意飲返兩杯嘅人來講,睇下雪櫃有咩飲係好重要的。佢有2種hite,同max。本人感得max好好飲!仲有其他飲品,如圖。我個人好中意食肉,所以勁叫肉。平昌會提供有醃製過同無醃製過的肉食。我響香港都係第一次食無醃製過肉食的韓燒,因為好多食市d肉唔新鮮所以一定要醃。但平昌的生肉十分新鮮,所以佢夠膽提供無醃製過的生肉那牛脷係本人最愛,爽口彈牙,食落陣陣牛香朋友話想食海鮮,我地叫左鮑魚同蝦、蠔,一樣係好新鮮。d鮑魚同蝦係有芝士響中間架,咁樣嘅食法真係第一次,燒完d芝士熔左可以拉絲!蝦同鮑魚好大只,加錢都係值得架蠔雖然細隻,但蠔味好濃係值得我不斷Encore!因為我地之前四個人
188蚊來講有得任飲同咁多選擇真係正
有部份野食要加錢,不過唔算貴
因為我地之前四個人book咗位,所以有好精美的甜品送。一人每樣甜品食少少將今餐劃上完美的句號!
平昌的食物質素同CP值都好高,尤其佢地的服務態度真係值得一讚,若再想食韓燒我一定返來平昌。