2018-07-12 179 瀏覽
呢間慢煮工業成日都好多人介紹,好似幾特別咁!成日都plan去試下,都去唔成。今次終於都約得成d朋友一齊去食喇!😉餐廳就係太子mtr出口,行3mins就到,唔難搵。都方便!去到門口就會見到好多既霓虹光管,好型格既裝修!行上一樓,上到去都幾大間,未到7點就已經8成full.好彩朋友醒目有book定枱。黎到呢度緊係要食肉啦!叫左個限量既《威靈頓牛柳 10oz》,好彩仲有得叫,原來要預訂。一黎到,賣相好靚。用左一板木塊上菜。10oz份量都幾大。威靈頓牛柳 出面用了麵包包住左成個牛柳再去焗。個麵包焗得都幾靚,金黃色,少少脆身。好香既麵包味。一切開,一大舊牛柳係入面,仲有切到碎粒粒既菇包住個牛柳,幾特別。都係第一次咁食法!出面好少見。以為咁焗法,個牛柳一定好韌同好老。點知一切開,保持到5成熟既程度。牛柳好厚大件,所以食落口感豐富,而牛味很重!🐂食牛唔夠喉,再叫多份《安格斯西冷扒🐂 16oz》餐廳很好,已經幫我地切好哂一舊舊,唔洗我地切!👍16oz,夠哂4人份量食。安格斯既肉質比牛柳更嫩,更易咬開!不會煮到好老,剛剛好。都唔錯。另外我地再加左個 芝士溫泉蛋大啡菇!🍄賣相好靚。成塊芝士熔左係溫泉蛋上面

行上一樓,上到去都幾大間,未到7點就已經8成full.
好彩朋友醒目有book定枱。

黎到呢度緊係要食肉啦!

一黎到,賣相好靚。用左一板木塊上菜。

牛柳好厚大件,所以食落口感豐富,而牛味很重!🐂

食牛唔夠喉,再叫多份《安格斯西冷扒🐂 16oz》
餐廳很好,已經幫我地切好哂一舊舊,唔洗我地切!👍

16oz,夠哂4人份量食。
安格斯既肉質比牛柳更嫩,更易咬開!

不會煮到好老,剛剛好。都唔錯。
另外我地再加左個 芝士溫泉蛋大啡菇!🍄
賣相好靚。成塊芝士熔左係溫泉蛋上面,一切開個大啡菇,蛋醬流出!!好juicy!😻大啡菇好多水份,食落好味!

食左咁多肉,朋友話要叫碟意粉🍝
我地就揀左:🥚溫泉蛋卡邦尼意粉

🤗將個溫泉蛋拮穿,等d蛋醬撈匀係意粉上面。
意粉食落好creamy,卡邦醬好香濃。再連埋d煙肉食,味道調得剛好。