2020-07-14 248 瀏覽
石塘咀新開cafe 14 south lane店面幾大 裝潢簡約清新 木椅配上雲石枱 玻璃窗令採光度大大提升 餐廳提供多款菜式 有唔少都係vegetarian-friendly 甚至係vegan-friendly當日等唔到窗邊位 唯有坐室外打卡 但係真係好熱!啲汗不停流不停滴 流到個staff問我洗唔洗坐返入面 最後不敵高温 轉戰室內▪️Young coconut $98原個椰子 打卡一流單食奇亞籽布甸會覺得無咩味 不過拌匀百香果籽之後 酸酸地幾清新開胃 加上桑椹同椰子碎 口感較為豐富整體食落比較單調清淡 份量偏細 價格較為進取 不過確實係減肥首選▪️Sweet potato coconut pancake $118純素班㦸既口感 有別於平時食開既pancake 食落比較濕潤實在 帶小小煙韌中間夾有唔少糖漬香蕉 配上紅莓花生醬食落酸酸甜甜 又帶些微鹹香椰子碎亦增添左唔少口感 食哂成份都唔太甜膩 健康之選!▪️Berry bliss $68Smoothie用上banana blueberries hazelnut butter cinnamon飲落味道偏淡 帶小小香蕉同藍莓味 講真 重口味人士
石塘咀新開cafe 14 south lane

▪️Young coconut $98
Young coconut

原個椰子 打卡一流

Sweet potato coconut pancake

椰子碎亦增添左唔少口感 食哂成份都唔太甜膩 健康之選!

▪️Berry bliss $68
Berry bliss
飲落味道偏淡 帶小小香蕉同藍莓味 講真 重口味人士應該會覺得無咩味

整體而言 環境舒適 店員好nice 純素pancake比想象中好食 健康之選! 不過某啲食物就較為清淡