2019-05-24 406 瀏覽
今日開車到沙田愉翠苑食晏晝,見網上有間素食店知名度好高,所以決定食餐健康素食。因為鋪頭係街市入邊,而且要坐喺店舖出面,所以舒適度同埋衛生都比較一般,但係店員嘅服務態度,同餐牌上嘅料理就絕不一般,眼看刺身壽司手卷同埋其他食物款式種類繁多,比一般素食店優勝得多,而且款式精美,可惜我只係一個人,所以只係揀咗一個「日式素鰻魚飯」。日式素鰻魚飯上到枱既一刻,我真係有啲驚雅,非常之精美,食落口就更加難想像可以做得咁相似,佩菜手工精細不在話下,素鰻魚嘅皮有小小韌,肉質嫰滑,口感一流亦似鰻魚,做得好似真嘅鰻魚飯一樣,可惜米飯唔係珍珠米,但整體都唔錯。食完既時候見旁邊既客人點左D卷物,亦係非常精美,相信都係咁好食,素食店黎講,依間雖然坐得唔舒適,但新派又好食,絕對值得再黎
日式素鰻魚飯

日式素鰻魚飯上到枱既一刻,我真係有啲驚雅
,非常之精美,食落口就更加難想像可以做得咁相似
,佩菜手工精細不在話下
午餐
日式素鰻魚飯