‼️❤️ 記得CLICK我PROFILE關注我呀 ❤️‼️.😋 𝘈𝘧𝘧𝘰𝘳𝘥𝘢𝘣𝘭𝘦 𝘢𝘯𝘥 𝘍𝘭𝘢𝘷𝘰𝘳𝘧𝘶𝘭 𝘛𝘢𝘪𝘸𝘢𝘯𝘦𝘴𝘦 𝘙𝘦𝘴𝘵𝘢𝘶𝘳𝘢𝘯𝘵 @ 🌟 三公《👽食神大媽食台灣菜》.💁‍♀️ 圖片展示美食為:三公滷肉飯便當 HKD 65- 配 黑糖濃乳愛玉菓子加粉粿 + HKD 13香酥排骨椒麻拌麵便當 HKD 75- 配 青蘋果烏龍愛玉粉粿加白玉子 + HKD 13香菇貢丸湯 HKD 38滷水豆腐 HKD 10滷水糖心蛋 HKD 5檸檬白玉愛玉 HKD 42抹茶麻糬愛玉 HKD 48.👽 大媽跟朋友仔黎左呢間好多BE@RBRICK擺設嘅台式餐廳,係比佢樓下個餐牌吸引上黎嘅,因為望落價錢好抵。.🧆 一食台灣嘢就想食肉燥飯,所以揀咗「三公滷肉飯便當」。好大碗,肉燥都算多,唔會太油,配埋芒果沙律。.🍜 另一份就試吓店員推介嘅拌麵,揀左「香酥排骨椒麻拌麵便當」。麵好彈牙,加上超級大塊成隻手掌咁大嘅排骨,口感好豐富。份量十足,超飽肚。.🧋 跟餐可以加優惠價升級餐飲,所以升級變左「黑糖濃乳愛玉菓子加粉粿」同「青蘋果烏龍愛玉粉粿加白玉子」。最鍾意佢自由度好大可以選擇額外加任何一款配料,全部好好咬
‼️❤️ 記得CLICK我PROFILE關注我呀 ❤️‼️
檸檬白玉愛玉 HKD 42
抹茶麻糬愛玉 HKD 48

香酥排骨椒麻拌麵便當

三公滷肉飯便當

🧋 跟餐可以加優惠價升級餐飲,所以升級變左「黑糖濃乳愛玉菓子加粉粿」同「青蘋果烏龍愛玉粉粿加白玉子」。最鍾意佢自由度好大可以選擇額外加任何一款配料,全部好好咬口,同埋茶底好濃郁,超足料!

黑糖濃乳愛玉菓子加粉粿
青蘋果烏龍愛玉粉粿加白玉子

🍲 另外點選左幾款小食,價錢超級優惠!「香菇貢丸湯」好彈牙,湯好鮮味!「滷水豆腐」就好入味,同埋好多件,好划算。「滷水糖心蛋」就調味恰當,煮得剛剛好。

香菇貢丸湯
滷水豆腐
滷水糖心蛋

🍨 尾聲當然要叫呢度嘅甜品啦,額外再叫左「檸檬白玉愛玉」同「抹茶麻糬愛玉」。酸酸甜甜超級消暑,愛玉非常之Q彈,麻糬好多,同埋抹茶雪糕好濃味又大球,呢個價錢堅超值!

檸檬白玉愛玉
抹茶麻糬愛玉

😝 旺角用呢個價錢可以起一個坐得舒服,食物份量又十足嘅地方食晚飯,絕對超值!見到佢個午餐餐牌有好多套餐選擇,下次一定要黎試埋午餐,望落好鬼抵食!
📍 旺角西洋菜南街2T號添置商業中心1樓
📲 +(852)3686-1592