.‼️❤️ 記得CLICK我PROFILE關注我呀 ❤️‼️.🇻🇳 𝕥ꪖડ𝕥ꪗ ꪜⅈꫀ𝕥ꪀꪖꪑꫀડꫀ ᥴꪊ𝓲𝘴𝓲ꪀꫀ @ 🌟 河內大娘越南餐廳《👽食神大媽食越南菜》.💁‍♀️ 圖片展示美食為:Starter Combo HKD 149Grilled Pork Neck & Cucumber Salad HKD 79Madame Hanoi Assorted Pho HKD 89Lotus Seed and Longan Slush HKD 39Preserved Lemon Soda HKD 29.👽 大媽一路都有興趣想試下依家好多喺尖沙咀返工嘅朋友仔介紹嘅越南餐廳,話價錢好貼地、味道好地道、服務亦都好親切。終於今次經過,即刻要試下。.🦐 食越南耶嘢一定唔可以唔叫經典炸蝦餅,但係又好想食春卷。選擇困難症嘅大媽,每次都係用最直接最簡單嘅方法解決,就係叫拼盤啦 😆 呢份「大娘小食拼盤」一次過滿足晒四個願望,有齊:蒸粉包、炸春卷、炸雞翼、炸蝦餅。做得好出色,因為佢個皮完全唔會黏口,每一件都好大份足料!食完更加開胃!炸雞翼調味真係好正,好惹味呀!食越南野,呢個小食拼盤必點啦!👅.🥗 當然咁多炸嘢,一定要
‼️❤️ 記得CLICK我PROFILE關注我呀 ❤️‼️
💁‍♀️ 圖片展示美食為:
Starter Combo HKD 149
Preserved Lemon Soda HKD 29

Starter Combo

🥗 當然咁多炸嘢,一定要叫個青木瓜沙律清下味蕾啦!叫咗呢一份「燒豬頸肉青木瓜沙律」,真係會有辣味㗎,但係又有足夠嘅甜去中和。再加上燒到剛剛好嘅豬頸肉,爽呀!😋

🐂 黎到食越南野嘅專門店,就當然要食一碗火車頭啦!要試就當然試最好,由於試吓呢一款「大娘皇牌火車頭」!一上檯嚇一嚇,咁大碗嘅?!😱 呢個價錢,簡直超值!一試第一啖,湯底唔會好似某些同類餐廳淨係鹹到口渴,仲要有齊生牛肉、牛展、牛丸、牛柏葉、牛筋,好足料,堅值得推介 👍

Madame Hanoi Assorted Pho

🥤 一路享用咁好味嘅美食,再配埋老闆娘推薦話自家製嘅「蓮子龍眼冰」同「鹹檸梳打」。同惹味嘅美食非常配,無得彈呀!

Lotus Seed and Longan Slush & Preserved Lemon Soda

🤩 呢間越式餐廳位於尖沙咀,但係價錢就抵食大眾化,大家值得去試下呢 😋

‼️❤️ 記得CLICK我PROFILE關注我呀 ❤️‼️
💯 最真實的美食點評 ❤️ 歡迎報料 ❤️