今年朋友揀咗喱間為我慶生,環境一流,食物就真係要試試黎之前知道這間係食成都菜,即係辣辣辣啦,可惜朋友唔太食得辣,唯有盡量遷就啦。今晚3個人進餐,但又咩都想試,咁就選擇少量多款先講welcome drink 係一杯有tequila嘅芒果汁,一啖一杯,飲落酒味加芒果味小食係每位一粒去皮番茄🍅仔,甜甜的(由於上載相片有限,所以分享唔到)飲品我哋就叫左杯椰子tequila同estella 啤,我杯椰子特飲賣相好靚同埋都係好飲嘅食物就有以下一埋雞絲冷麵(位)-微麻,帶點烤蒜粒,只得兩、三啖,普通花椒腊肉飯(位)-用葉包著啲腊肉飯,有少量腊肉粒,飯比較淡,普通武隆烤腦花(位)-好似一碗辣油加上芝麻,豬腦就被辣油覆蓋住,食落就似豆腐花,好滑,同行者話串串香-兩瓶串串,一辣一唔辣,每邊大約各10串掛串上應有牛柏葉、木耳、西芹、冬瓜、無骨鳳爪、…….我大致上食到這些啦,每串只得一少片,細到根本唔肯定自己食緊什麼蔥油餅-沒有蔥嘅餅,普通到唔普通敲糖捧捧雞-係特色嘅,麥芽糖入面包住辣油,職員會先問你影唔影相,之後再幫你敲碎麥芽糖將辣油攪在雞絲上,微麻,少辣,雞絲唔嚡干巴豬面肉-賣相一般,整碟只見到勁多嘅辣椒
今年朋友揀咗喱間為我慶生,環境一流,食物就真係要試試

今晚3個人進餐,但又咩都想試,咁就選擇少量多款

小食係每位一粒去皮番茄🍅仔,甜甜的

(由於上載相片有限,所以分享唔到)

食物就有以下一埋

雞絲冷麵(位)-微麻,帶點烤蒜粒,只得兩、三啖,普通
雞絲冷麵

花椒腊肉飯

武隆烤腦花

串串香-兩瓶串串,一辣一唔辣,每邊大約各10串掛
串串香

蔥油餅-沒有蔥嘅餅,普通到唔普通
蔥油餅

敲糖捧捧雞

干巴豬面肉-賣相一般,整碟只見到勁多嘅辣椒乾和黑蚊蚊、乾爭爭嘅豬面肉,食落豬面肉真係好乾,唔知是否這才是真正的「干巴豬面肉」呢?如果係就真的麻麻
干巴豬面肉

螞蟻上樹-就是炒粉絲,唔特出,但唔差,不過不失囉
螞蟻上樹

蝦膏泡瀘沽湖紅米飯(位)-職員一樣問要影相📸️嗎?之後就拿著一葫蝦膏湯加入飯中,已聞到好香蝦膏味,職員叫我們靜待湯變到啡色就可進食
蝦膏泡瀘沽湖紅米飯

辣油牛肉麵(位)-似辣油加上清湯嘅麵,牛肉有6-7粒,林而不韌
牛肉麵

紅糖糍粑-可能我地掛住影相,放耐左,糍粑有點實,似糯米飯差成團,唔係好食,但因特別做型已令這甜品加左分暖
紅糖糍粑
最後還每位送上一粒泡芙 ,三粒唔同味,焦糖、芒果同開心果,我就食左芒果味,佢地嘅泡芙又幾好味喎!
泡芙

點解佢地送嘅嘢,餐前小食,welcome drink 同餐後甜品比自己叫嘅食物
好食咁多嘅
2021-07-03