2017-09-17 3749 瀏覽
有次想去灣仔點一龍食,先知道得番尖沙咀店(紅磡foodcourt唔當啦~)今次係weekday 食,用AE 白金卡2人有半價。一直都想試,今次係尖沙咀終於試到了。位置唔難搵,就係Cheesecake factory 隔離 。我地7點到,入面重有好多位,坐得舒服既。年年有餘蘿蔔糕~ 呢個係有gimmick 的,上面又加埋鰻魚。可惜舊蘿蔔糕冇味,又冇料,好單調。麻麻地啦。脆網海皇腸粉~ 呢個腸粉好食。夠脆,有蝦仔係腸粉入面,口感唔錯。晶瑩海鮮餃~ 個湯係南瓜湯底,唔太咸。海鮮餃個皮較厚,料不夠。ok啦~小龍包唔好食,皮太厚,而且夾到上手個皮又爛左。。。d汁走哂出黎。😣雞腳好食的,唔太咸,份量唔太多。雪耳蓮子杏仁茶~ 黎一個飯後甜品。呢個杏仁茶有冷同熱選擇。我揀左凍既黎飲。飲完好舒服,唔太甜,幾足料。值得推薦! 總括黎講ol啦。以Cafe Deco 旗下餐廳黎講,點一龍就below average了。冇半價就唔太值得黎啦!

雞腳好食的,唔太咸,份量唔太多。