2022-10-13 3108 瀏覽
今日放假同男友入完離島半日遊之後順便係中環食埋dinner先回家😁千挑萬選之後揀咗呢間中菜,無令我地失望😌❤️涼菜拼盤最鍾意食拼盤因為咩都可以試吓🤭海哲雲耳爽口非常開胃~鮑魚超彈牙!😱紅酒燴梨幾入味👍❤️黑椒牛仔骨超大碟😯 黑椒味夠濃郁,肉質嫩滑唔韌😋❤️雞油花雕蒸龍蝦配陳村粉龍蝦勁大隻😍 起晒肉勁爽😆 口感彈牙~陳村粉略嫌乾左啲啲,如果可以鋪薄啲就更好😁 底下既雞蛋索晒雞油同花雕既香味🤤❤️竹笙雙耳炆鮮竹本身都好鍾意食竹笙😋 呢個仲有木耳同黃耳好有口感,鮮竹好香黃豆味😯 我平時唔太鍾意食黃豆類產品都覺得好好食😵❤️甜品拼盤包含左三款😁荔枝球裏面包着流沙蛋黃,外層脆裏面香口👍(如果餡料多啲仲正🤫)楊枝甘露唔會太甜,細細杯但超足料!面頭仲有條好重椰汁味嘅鯉魚,好精緻有誠意☺️桂花糕清香,最後先食佢個口彌漫住一陣陣餘香😙#香港美食 #中環美食 #中菜推介 #涼菜拼盤 #甜品拼盤 #楊枝甘露 #黑椒牛仔骨 #龍蝦 #陳村粉 #炸子雞 #紅燒乳鴿
千挑萬選之後揀咗呢間中菜,無令我地失望😌

❤️涼菜拼盤
最鍾意食拼盤因為咩都可以試吓🤭

海哲雲耳爽口非常開胃~

鮑魚超彈牙!😱

紅酒燴梨幾入味👍

❤️黑椒牛仔骨

超大碟😯 黑椒味夠濃郁,肉質嫩滑唔韌😋

❤️雞油花雕蒸龍蝦配陳村粉

龍蝦勁大隻😍 起晒肉勁爽😆 口感彈牙~
陳村粉略嫌乾左啲啲,如果可以鋪薄啲就更好😁
底下既雞蛋索晒雞油同花雕既香味🤤

❤️竹笙雙耳炆鮮竹

本身都好鍾意食竹笙😋

❤️甜品拼盤

包含左三款😁
荔枝球裏面包着流沙蛋黃,外層脆裏面香口👍
(如果餡料多啲仲正🤫)

桂花糕清香,最後先食佢個口彌漫住一陣陣餘香😙

2022-10-13
  • 竹笙雙耳炆鮮竹