2011-04-25 16 瀏覽
Easter holiz 又係同老友相聚嘅日子。2個家庭相約去cellini 食lunch。雖然係holiz, 但人唔多,我地12點到,全場只得3枱客,靜過以前好多。lunch 有4款,2款$98, 2款$128。不過今日係holiz,所以8折咭唔用得,如果唔係就仲抵!同阿媽share 食,一個要煎鱸魚,一個要 印尼炒飯 + 串燒。前菜係自助,仲有湯,通常食前菜都飽咗一半以上。前菜有數沙律、沙律菜、parma ham, 蜜瓜鮑片、醃茄子、冷麵、cold cut、smoked salmon、鴨胸、牛肉卷等。全部前菜都好新鮮又好味,都係不停refill,好好呀。今次個湯係洋蔥湯,好正,因為我鍾意飲較稀嘅湯,麻麻地鍾意creamy 嘅湯。今次個湯就啱晒我,好清,好香洋蔥味,洋蔥煲得極淋。飲咗3大碗...wakakamain course煎鱸魚,今次麻麻地,之前食過比目魚,比較好食。今次塊鱸魚較鞋,有少少骨,阿媽話有點腥。加上個汁唔夠香,所以較失色。印尼炒飯 + 串燒呢個就好好食,先講嗰兩串串燒,係豬肉,入味,好嫩滑,絕唔會乾爭爭。個印尼炒飯就有蝦粒同三椒粒,好惹味。飯粒炒得粒粒上色,又香口
Easter holiz 又係同老友相聚嘅日子。
前菜係自助,仲有湯,通常食前菜都飽咗一半以上。
全部前菜都好新鮮又好味,都係不停refill,好好呀。
自助前菜
今次個湯就啱晒我,好清,好香洋蔥味,洋蔥煲得極淋。
飲咗3大碗...wakaka

main course
煎鱸魚,今次麻麻地,之前食過比目魚,比較好食。
今次塊鱸魚較鞋,有少少骨,阿媽話有點腥。
加上個汁唔夠香,所以較失色。
煎鱸魚
印尼炒飯 + 串燒
個印尼炒飯就有蝦粒同三椒粒,好惹味。飯粒炒得粒粒上色,又香口。不過略嫌硬咗少少。
印尼炒飯 + 串燒
甜品都有幾款,有mousse, cheesecake等。
仲有水果同jelly。
beautiful cup
beautiful cup
自助前菜
印尼炒飯 + 串燒
  • 自助前菜,洋蔥湯,印尼炒飯