未有疫情之前,都會同朋友過嚟諾士佛臺哩邊飲野傾計,今日過開尖沙咀,見到有間新餐廳進駐,啲食物仲要好吸引,當然要入去試下啦!店舖舖面係好靚既海軍藍色,店外放置左幾張高身既露天餐桌,而店內除左有一張好長既吧枱外,另一邊既餐桌亦非常寬闊,而且座位係類似皮製沙發既質地,坐得好舒服。餐牌上面既選擇都幾多,頭盤、小食、主菜同甜品有好多都好吸引。🎈頭盤:招牌豬手脆條、甜辣醬 $128豬手脆條炸得卜卜脆,選用既係豬手連皮帶肉既部分,食落口非常香脆,肉既部分有𡁻口,配埋個甜辣醬,真係食到停唔到口🤤哩個真係勁推介👍🏻🎈沙律:牛油果香芒大蝦沙律車厘茄、甜辣沙律汁 $158沙律份量好多,材料有大蝦🍤、芒果🥭、牛油果🥑青瓜、車厘茄同沙律菜🥬。大蝦有五隻,肉質彈牙,芒果清甜,冇酸味,其他蔬果亦新鮮爽脆。而個沙律醬汁偏泰式,酸酸辣辣,好開胃,係我食過嘅沙律黎講,質素真係數一數二。🎈主菜:歐式脆皮乳豬、薯蓉、雜菌、發邊豆、胡椒籽汁 (1/4 size) $258雖然只係1/4 size,但個份量已經好大。乳豬外皮勁酥脆,豬肉嫩滑,充滿肉汁,整個部份肥瘦適中,唔會太肥膩。薯蓉幼滑,入面仲有啲薯仔粒粒,而雜菌同發邊豆都好

🎈頭盤:招牌豬手脆條、甜辣醬 $128

🎈沙律:牛油果香芒大蝦沙律車厘茄、甜辣沙律汁 $158

薯蓉幼滑,入面仲有啲薯仔粒粒,而雜菌同發邊豆都好好食,推介👍🏻

🎈甜品:朱古力心太軟、雲呢拿雪糕 $88
哩到既心太軟都非常出色,做到外脆內軟,而蛋糕同朱古力既比例控制得岩岩好,朱古力🍫味道勁濃郁,配上冧酒提子🍇雪糕,真係好正。

🎈蘋果批奶昔 $85
有別一般奶昔,味道清甜,有淡淡奶香,非常清新。

🎈Kronenbourg 1664 Blanc生啤 $88
有淡淡花香同果香,大大杯,入口醇滑,用黎送小食真係一流。

整體黎講,哩間餐廳既食物真係相當高質,十個推薦👍🏻我全程一路食,一路係咁講好好味😂😂而且餐廳亦有提供其他酒吧小食同不同款式既雞尾酒,大家有時間都可以過去Chill下😆