2022-04-22 246 瀏覽
難得放假想去CHILL下, 就揀左尼間一直係個LIST到但冇機會去既歷史古蹟改建既餐廳。我地當日係等餐廳落完埸開返時到, 由於吾係好識行,遲左5分鐘左右, 但已經入面坐左3-4枱客人, 估吾到落雨既星期一都咁多人~1️⃣香脆海鮮拼盤(魷魚圈, 池魚, 八爪魚, 蝦) – 整體上炸得幾好, 唯獨蝦既粉厚左DD, 我個人幾鍾意拼盤上配上正和隆腐乳粉, 特別配搭又幾MATCH! 2️⃣燒澳洲和牛臀蓋扒 – 好食喎!!我地叫左3成熟, 煮得好好, 肉質吾會流哂血, 肉感香軟, 淋埋阿根廷青草醬再加添幾分香口! 佢既椰菜花薄片沙律都好好食, 不過就切得碎左少少3️⃣海鹽朱古力 – 估吾到有驚喜, 真係飲到海鹽味, 而且都幾搭4️⃣柚子卷蛋 – 柚子味係香既!中間既CREAM硬左小小, 可能我地放一陣再食個口感會正D, 而卷蛋口感就真係實喇, 不過我就覺得OK既, 吾影響整體感覺寫食評之前睇到網上消息講餐廳不獲續約, 只去到今年既5月底, 希望未去既朋友仔都可以到訪一下, 其實餐廳側邊有座大樓係會開放比市民入內參觀(疫情期間未知開返未), 山長水遠入粉嶺都好, 起碼吾會齋食冇野睇, 相反仲可以了解多左舊時既建築同

2️⃣燒澳洲和牛臀蓋扒 –

3️⃣海鹽朱古力 – 估吾到有驚喜
, 真係飲到海鹽味, 而且都幾搭

寫食評之前睇到網上消息講餐廳不獲續約, 只去到今年既5月底
, 希望未去既朋友仔都可以到訪一下, 其實餐廳側邊有座大樓係會開放比市民入內參觀(疫情期間未知開返未), 山長水遠入粉嶺都好, 起碼吾會齋食冇野睇, 相反仲可以了解多左舊時既建築同香港!
燒澳洲和牛臀蓋扒
香脆海鮮拼盤