2025-04-08 1076 瀏覽
平時lunch time經過見到都幾多人食,今日一朝早就book好位,13:00 lunch去食啦,我地book完位之後已經睇定曬menu架啦,所以基本上我地一坐低就落左單。一開始都無咩嘅,每人兩個starter,都好快就上左菜,吞拿魚他他幾好食嘅,不過食到最底有d太酸,蘑菇湯無咩味,仲叫左個唔知咩番茄,上菜成pat野甘,賣相零分,又系無咩味嘅。我地好快就食完曬starter啦,甘就系度等main course黎啦,我地一個叫意粉一個叫肉醬茄子,點知等左成半個鐘,main course都未上,眼見我地lunch time都就黎完啦,我地就問下個staff仲要幾耐左右啦,點知換黎嘅系一頓教訓,個staff大致上嘅意思系,等甘耐系正常,下次如果系趕嘅可以早d落單,唔系我地問題bla bla bla。首先我唔知點解一個意粉同茄子整超過半個鐘系正常啦,我當你真係慢慢整啦,有咩理由我隔離枱客,系我食完starter先黎嘅,都已經有main course食緊,但係我都仲未有呢?同埋咩叫下次趕嘅就早d落單?我已經一坐低就落單,還是你系需要事前聯絡你地講定要d咩?如果系,點解你地無remark比客人知道?同埋呢位男職員有無需要甘唔耐煩甘無禮貌?呢翻說話講到我出去埋單佢都仲同我講緊,好似教訓緊我甘。爭吵完一輪,兩個main course終於到齊啦,肉醬茄子分量比想像中少好多,味道十分普通,至於個芝士意粉,簡直系垃圾,得個咸字!系超級無敵咸!芝士味,無!意粉質感奇怪,似伊面!最後食左一半已經放棄,真係咸到食唔到。到最後,甜品,因為我真係完全唔夠時間系餐廳度食甜品啦,果陣個甜品系未上嘅,所以我問佢可唔可以將個tiramisu轉外賣,佢一開始系話唔可以嘅,話tiramisu系不設外賣嘅,我話甘幫我取消佢啦,點知隔一陣之後過黎又話可以啦喎,比左個外賣盒我,當下我都趕住翻公司所以無打開睇就走左,翻到公司之後,我一打開真係完全無意欲食,一條手指餅加一pat cream,完全無成形架,好似比狗食甘啊!成個lunch系勁bad trip!野食、服務無一樣可以接受!
2025-04-08
30 分鐘 (堂食)