初時因為碌IG見到介紹,環境又唔錯咁,就膽粗粗book位去試下,都幾大期望。去到我哋上咗樓上嘅tatami座位,上到去侍應表示要我哋除鞋,但真係第一次去呢啲格局嘅地方,所以都唔知埞。但侍應冇帶位,冇乜指示,咁我哋就揀好位坐低除鞋,將鞋放喺座位附近。後來見到,侍應都會幫其他客人放返啲鞋去近樓梯附近嘅鞋櫃,唯獨是我哋兩對鞋冇咁做到。唔知係咪覺得我哋太細個定係我哋著得太「寒酸」,覺得我哋會畀唔起錢食嘢,所以服務冇咁周到😀我哋嗌咗《雪》套餐,同埋燒物拼盤《竹》。嘢食都陸續上枱,我哋每食一道菜都有讚冇彈嘅,尤其是隻生蠔,真係好新鮮,好好食。但到串燒食剩1, 2串嘅時候,侍應都係未上sake。嗰個唯一嘅侍應就一直不斷serve其他嗰3, 4枱客。其中有枱客遲我哋好多先到,但生啤同sake都極快上枱。嗰枱西客要求多多,極之麻煩,個侍應都好貼心咁serve佢哋,不過一直都冇乜點理會過我哋2個。終於叫到侍應幫我哋嘅時候,佢竟然話唔記得咗上🤩佢喺我隔離執枱,都見唔到我哋嘅sake係未上枱。以我做過侍應嘅經驗嚟講,係冇可能唔記得邊枱客未上啲咩,喺隔離枱亦都冇可能望唔到我哋未上sake。所以我哋越食越嬲……啲

我哋嗌咗《雪》套餐,同埋燒物拼盤《竹》。

終於叫到侍應幫我哋嘅時候,佢竟然話唔記得咗上🤩

啲串燒由熱辣辣擺到凍晒都未上sake,上sake都唔畀sake杯我哋,最後我哋係拎茶杯嚟飲sake。

最後最後佢亦都冇主動上甜品,我哋都費事再等,就自己落去樓下埋單。埋單嗰陣,態度好差咁問我哋:「你哋唔食甜品呀?」,我男朋友即刻答:「唔食喇!」,之後我哋就離開咗。

成餐嘅感覺係,嘢食幾好食都好,侍應唔係對每位客人一視同仁嘅話,成餐飯都會被破壞晒👎🏻
我哋嗌得唔多嘢食唔代表我哋慳住食,只係唔想眼闊肚窄。成世人最憎人哋睇唔起自己,所以餐飯食得好唔開心。
《雪》套餐
2022-11-01