2021-08-02 227 瀏覽
攞咗政府嘅消費券, 一家人即刻好 happy 出嚟行下hea下, 經過K11呢間餐廳, 未夠五點, 佢哋做緊下午茶餐, 見佢哋嘅食物圖片賣相都唔錯, 加上唔使等位同埋價錢合理, 所以諗都唔使諗就坐咗入去。 用餐限時75分鐘,今次叫咗個豬手餐、 黑糖鬆餅餐、 椒鹽雞翼餐和臭豆腐。 豬手餐味道可以, 不過全部都係皮, 冇乜肉; 鬆餅不是外脆內軟, 成塊都係脆嘅, 我覺得原因係鬆餅漿落得唔夠; 椒鹽雞翼炸得好脆口, 雞翼入味, 整得幾好; 臭豆腐炸得太脆, 不是外脆內軟, 失去咗豆腐本身嘅質感, 和臺灣食的臭豆腐的水準還有一段距離, 連埋加一食咗三百五十幾蚊。 另外, 這間餐廳是自己 download QR code 自己落單的, 好處是在疫情下可以減少人與人的接觸, 不過個人認為喺K11都算高級嘅商場裏面嘅餐廳, 如果連落單都要自己落嘅話, 就同快餐店完全冇分店, 完全冇customer service。 總括而言, 不會再惠顧。