2023-07-26 1899 瀏覽
今日嘅心情係好開心嘅,因為有陽光普照,天氣都幾舒服。响愛文生嘅餐廳入面,簡單嘅裝修同埋微弱嘅燈光,令我哋感覺好放鬆。我哋嘅肚餓程度已經係「餓死鬼裡鬼外」啦!當睇到menu上面有「黑椒薯仔牛柳粒椒鹽九肚魚」呢個菜式,即刻俾人吸引住。點咗嗰個之後,就等住食啦!上菜嘅時候,先係一碟香噴噴嘅黑椒薯仔牛柳粒,啲牛柳炒得咁嫰滑,每啖都係肉汁四溢,配埋啲脆身嘅薯仔,真係開胃啊!跟住嚟緊就係呢個菜式嘅主角 - 椒鹽九肚魚!啲魚炸得香脆,而且完全冇腥味。椒鹽嘅味道啱啱好,唔會太鹹,令人上癮。每一啖都伴隨住微微辣嘅感覺,真係太過癮啦!食嘅過程中,我哋講起咗啲舊時嘅趣事,都令食物更加美味。身邊啲朋友都係食食吓,笑吓,氣氛好融洽。

2023-07-05