香港嘅台式食店成行成市,每間店都不斷改進食物素質及增加款式,改善服務水平,但只有呢間連鎖店,卻令人愈來愈失望。早前喺網上見到有呢間連鎖店嘅團購外賣下午茶餐券賣,諗住支持吓,去左農圃道分店。入到舖內員工態度散慢,我地在沒有招呼之下自己搵位坐低。由於行到有啲累,於是問侍應我地可唔可以加啲堂食嘅食物,並將團購外賣茶餐轉堂食,答案係「唔得嘅」,何等僵化。我地只好要左個抹茶吐司堂食,坐一陣,之後再歸家吃外賣。抹茶吐司不錯,外脆內軟,抹茶味奶味兼備,值$19大元。團購外賣下午茶餐包一杯$24蚊以下飲品一杯,及$29蚊以下台式小食一份。我地揀左抹酸點子、蜜柚點綠、花枝丸同大塊雞。大塊雞肉好薄,夠脆但冇乜味。花枝丸好啲,有啲花枝肉,3大粒但唔夠鮮味。抹酸點子味道有啲怪,仲有啲膠味。只有蜜柚點子keep到水準,酸酸甜甜,質地似沙冰,點子份量足。
抹茶吐司不錯,外脆內軟,抹茶味奶味兼備,值$19大元。
抹茶吐司
花枝丸
大塊雞
抹酸點子 蜜柚點綠
2014-07-12
外賣自取
$38.5 (下午茶)
用餐優惠
團購