2019-01-02 612 瀏覽
同老公平時去開尖東食蠔,今日過左海,見到呢間新開既,想試試,睇下口味啱唔啱自己。先講環境坐得幾舒服,門口又可以泊車,都幾加分。再講講食物,叫左2個前菜,第一款係八爪魚🐙,都幾煙韌適中,唔會太*冧*亦唔會太硬👍🏻第二款係生牛肉,之前好怕係香港食生牛肉,好多時會剩係食到血腥味,或者冇調味就咁淋橄欖油係上面,呢度佢有牛肉味之餘,seasoning都唔錯,好香,口感有脆同生牛肉既軟,好豐富😋另外叫左龍蝦湯,有鮮味、唔會好滯好鹹主菜係燉牛膝,調味幾清新,燉得幾夠時間,食清哂叫左款4蠔,呢度蠔既選擇唔係話太多,不過都幾新鮮,特別係Cherry stone, 好大隻好肥,如果蠔可以再多d選擇會更加好最後叫左個意式奶凍,全晚最好食🤤🤤🤤好特別,話係奶凍,但係食落有雪榚既感覺,加左開心果,好似脆雪榚咁,🤗🤗整體黎講連麵包同牛油都好食,下次我會再試下其他菜

先講環境坐得幾舒服,門口又可以泊車,都幾加分。

另外叫左龍蝦湯,有鮮味、唔會好滯好鹹

主菜係燉牛膝,調味幾清新,燉得幾夠時間,食清哂

整體黎講連麵包同牛油都好食,下次我會再試下其他菜

2018-12-28
  • 意式奶凍