2021-12-17 45 瀏覽
喺觀塘區返工,好鍾意發掘新美食,駱駝漆又係出名多好野食,見到有間新餐廳,又去試吓先☺️午市套餐唔多選擇,但正常西餐有嘅食物都有,選擇唔太多所以好快就揀到自己想食嘅嘢。食物一上枱,估唔到擺盤擺得咁靚,賣相好吸睛😍南瓜湯好濃南瓜味,唔係一般西餐好水果種。芝士玉子好似係廚師親自炮製,好味!炸物款式好似都係每日唔同,今日撞啱係炸魚,外型似麥樂雞,食落魚味重。扁意粉賣相好靚,食落蒜蓉味重龍蝦味濃,最特別係有螺肉,檸檬亦令到成個意粉食落好清新!意粉煮得唔太淋,係我鍾意有少少硬身嘅質地,正😍另外個甜品有生果同朱古力brownie ,食落有少少煙韌,香濃朱古力,好好味!蜂蜜柚子梳打唔太甜,西柚味好fresh👍🏻另一款食物的擺盤都好靚,炸物形狀唔同,但都係炸魚。豬肉絲鬆軟唔靱,配燒烤醬蕃茄同生菜,成個配搭好好味👍🏻👍🏻👍🏻薯圈新鮮炸,熱辣辣😋估唔到咁好食,下次會再嚟試吓其他😍🥰

串燒海鮮扁意粉

蜂蜜柚子梳打唔太甜,西柚味好fresh👍🏻
蜂蜜柚子梳打

豬肉絲香烤酸種麵包

估唔到咁好食,下次會再嚟試吓其他😍🥰
串燒海鮮扁意粉
蜂蜜柚子梳打