大約一星期前因為想食蟹刺身,去左呢到食晚飯,我同女友都非常滿意,其他嘢食都唔錯,雖然松葉蟹刺身要成280蚊,加埋一要三舊水,但蟹肉鮮甜,份量充足,蟹膏又肥美又甘香,同之前日本食既蟹刺身唔差太遠,我同女友都食到舐舐脷。於是唔夠一星期,係第二度食完晚飯再黎呢到,淨係叫左一隻松葉蟹刺身當宵夜,我同女友都好期待,點!知!就!出!事!啦!上菜既時候我地都呆一呆,呢舊嘢同上次黎食既松葉蟹刺身係同一樣黎架?首先,下面無冰雪住,連食蟹肉既小叉都無埋,然後蟹膏既粉量得番三份一,得好可憐既一pat仔,蟹腳有一隻係斷開左既,陰陰濕濕咁放係底想蒙混過關。我地有啲不滿,但因為佢拆一隻蟹用好多時間,又就黎閂鋪,如果投訴,都無時間再等另一隻,所以就照食啦,連相都無影,點知愈食愈嬲,食落啲蟹肉入面仲有唔少骨,可能起肉既時候唔小心,一肚氣咁食完,發覺仲比上次少一隻蟹腳!你可能話我小氣係度數有幾多隻腳,但三舊水一隻蟹,少一隻腳等於打劫我30蚊呀!仲唔計成隻蟹咁唔掂。唔知係夜左得番倉底貨,定係個廚係新人,定係臨放工偷懶,但我對千両好失望,咁大間連鎖店,賣既嘢又唔平,對食品既質素竟然咁無要求,其實,你大可以同我講,夜左無哂蟹

唔知係夜左得番倉底貨,定係個廚係新人,定係臨放工偷懶,但我對千両好失望,咁大間連鎖店,賣既嘢又唔平,對食品既質素竟然咁無要求,其實,你大可以同我講,夜左無哂蟹啦,唔通我食左你咩。
2016-01-14