2007-11-20
老婆生日,佢鍾意韓燒,就下佢啦。呢度d食物種類都好多,豬、牛、羊、雞、魚、內臟都有,最重要係d食物好新鮮,好整齊。以前我唔鍾意食這類韓燒自助餐,因為最怕見到d野食物好似垃圾咁樣,醬汁又整到一“劈”野咁。但呢度就無呢種情況。個人推薦食物包括:牛肋骨、雞軟骨、雞腎、多春魚、魚柳、金菇牛肉卷、牛脷、冬菇、茄子、粟米。牛肝就麻麻地,太硬,可能我地燒得太耐。雞翼也很一般。泡菜種類也很多,味道也很好,老婆吃了三碗,我也吃了兩碗。另外還有生菜,給你包著燒好的肉類吃。熱食方面,種類不多,人蔘雞湯不錯,蔘味很燶,另外試了燜牛尾,很冧、蘿蔔也很入味,加白飯一流。可惜太飽,食唔落白飯。侍應服務很好,不斷斟茶。還教我地先燒有油份的食物,魚類就要放在側邊,燒二十分鍾先至好翻,咁就唔會黐底。兩個人埋單$238,幾抵。
個人推薦食物包括:
牛肝就麻麻地,太硬,可能我地燒得太耐。雞翼也很一般。
兩個人埋單$238,幾抵。