2016-04-25 2223 瀏覽
不在灣仔區工作,但間中會到灣仔區工幹,呢區大把嘢食,撞手神隨便找間都唔錯,偏偏上星期二撞入咗呢間咁嘅嘢。基本上早餐我已冇咩要求,腸仔煎蛋腸仔唔太燶蛋唔太散,一餸麵唔太咸都ok喇。點知真係中伏,嘩大佬條腸燶到爆,黑過我個肯尼亞黑人上司塊面;隻蛋唔知係咪生無可戀,由20樓跳落隻碟到散哂,重係拍住拖兩個一齊跳,睇嚟呢對情侶蛋之前一定有D好傷心嘅住事......重未夠,有位大粒墨阿姐走過話上錯咗,我話咁好啦,妳攞返去啦,佢見我食緊當中嘅餐包,同埋可能比佢D同事頂咗兩句,居然發洩係我身上,鬧咩唔好講喇,嘩大佬,我嚟食嘢唔係嚟比妳鬧喎!嚟埋碗豬排麵,雖然已冇咩心情食,但要比錢嘅都試下啦,嘩大佬,可能咸到連塊豬排都頂唔順,露出佢痛苦嘅V型皺紋,睇見咁,凡人都有惻隱之心,我又點忍心食佢呢?成間嘢,最正常就係嗰杯奶茶,所以我take it away比咗出面橋底個乞兒,佢話very good喎。一句講哂「食物差,服務更差」,永遠冇下次!

一句講哂「食物差,服務更差」,永遠冇下次!
2016-04-19
$40 (早餐)
  • 乞兒奶茶