2019-10-15 4854 瀏覽
一家5個人,到這一間店舖慶祝生日。入座時間晚上9時,門口接待說明10:15 last order, 結束為11:00。入座,交出蛋糕雪藏待用, 會收切餅費。我們很安靜的一枱,沒有在叫大笑, 就安靜燒。食物, 環境, 衞生都可以,蟹腳多肉,我不針對價格對比外面燒肉店,一家人慶祝生日,只想要開心氣氛, 但結果是非常不愉快。未到10點3的時間,剩下一枱客,員工已經表現出(非常急住趕收工),詢問收走醬汁我都接受,然後,拖地都沒關係。格了不到十分鐘,灰衫的要求我們全部人都叫定雪糕球甜品,我心想,我們肉都還有大半盤,那有人吃一半肉,再吃雪糕, 然後又再去燒肉的!真的好過份。一直放都溶掉了, 沒吃!!!!!再格五分鐘,要求你結賬,這時候, 我真的忍不住問白衫的, 你們店舖不是說11點結束?但他又回應: 是呀11點,沒關係你們用。10點半左右,灰衫的又走來問。。。請問你們蛋糕。。。(意思係幾時很吹)整個氣氛已經十分差, 就是10點開始非常趕收工,做好多小動作,務求趕客走。那一刻, 我是十分的憤怒, 我立刻表明心態說:得啦,你地咁急住收工, 我地蛋糕都唔吹啦!店舖無覺得唔好意思, 重覺得又要退切餅費,又
一家5個人,到這一間店舖慶祝生日。
入座,交出蛋糕雪藏待用, 會收切餅費。

10點半左右,灰衫的又走來問。。。
請問你們蛋糕。。。(意思係幾時很吹)
那一刻, 我是十分的憤怒, 我立刻表明心態說:得啦,你地咁急住收工, 我地蛋糕都唔吹啦!店舖無覺得唔好意思, 重覺得又要退切餅費,又要攪過咁。
咁唔開心, 我地都想走啦!
重吹蠟燭,留下咁難忘既咩!

我地一行五人食完,10:45起身走。
任食消費4送1,總數1400 over.
這店舖, 我永遠都不會再去食, 也不建議朋友去這個店,too bad feeling!

我覺得, 你地係想收工,有咩難言之忍, 人地9點入座既時候,可以講清楚。
唔好人地入座後,就做得咁無賴!
毫無服務可言。

2019-10-14