2017-10-07 1754 瀏覽
好耐之前食過呢間雞煲,貪佢用新鮮雞、食材新鮮、唔太多人,份量唔太大啱兩人食,但宜家呢已經完全唔同晒lu!微辣雞煲半隻👍🏻👍🏻👍🏻用既已經唔係新鮮雞,大概係三黃雞,肉厚大件但非常惹美,醬汁一d都唔辣,唔嘗辣既人可以一試。食完雞煲之後再放湯打邊爐,可惜湯底完全淡而無味,就算淥吸精華嘅響鈴,都唔覺好味豬仔蝴蝶腩👍🏻👍🏻👍🏻雖然唔見肉食,但口感唔錯,好爽口又唔會靱又無渣,不錯鳳城水餃👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻點解鳳城水餃變咗白菜餃!但menu又無呢款餃架喎⋯⋯我想食嘅蝦、木耳去咗邊呀?好呃錢😡鮮蝦雲吞👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻我只食到肉,食唔到有鮮蝦囉!於是阿sir解剖隻雲吞,終於搵到隻好細嘅冷藏蝦!説好的鮮蝦呢?!收得$22四粒,居然係迷你冷藏蝦雲吞,超市買到既東東雲吞都好味過佢呀😤黃沙豬仔膶👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻根本就唔係黃沙膶!同我自己响街市買既普通豬膶無分別,一d沙都無炸響鈴👍🏻雖然唔係即炸,但起碼唔會有油yi 味午餐肉👍🏻太瘦唔夠肥美,好在厚切有質感彌保不足後記:1. 冷氣不足,阿sir一路食一路滴汗2. 食材唔靚唔新鮮,無返轉頭嘅理由3. 服務唔得,之前有枱食客飲到滿面充紅走咗,跟住見暈走返入嚟休息,但

微辣雞煲半隻👍🏻👍🏻👍🏻

豬仔蝴蝶腩👍🏻👍🏻👍🏻
雖然唔見肉食,但口感唔錯,好爽口又唔會靱又無渣,不錯

鳳城水餃👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻

鮮蝦雲吞👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻

黃沙豬仔膶👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻

炸響鈴👍🏻
雖然唔係即炸,但起碼唔會有油yi 味

午餐肉👍🏻
太瘦唔夠肥美,好在厚切有質感彌保不足

後記:
1. 冷氣不足,阿sir一路食一路滴汗
2. 食材唔靚唔新鮮,無返轉頭嘅理由
3. 服務唔得,之前有枱食客飲到滿面充紅走咗,跟住見暈走返入嚟休息,但有個阿姐同佢講話有人訂咗位,叫佢快d走!果枱根本無人訂位,我係親耳聽到嘅,店員太不近人情喇!

兩人共消費:$320
2017-10-03