2020-06-21 1151 瀏覽
諗住父親節訂枱食晚飯,傳統酒樓喜萬年,1,似乎只願做熟客:訂咗枱,明明入邊大廳有其他位,都唔肯比張枱我哋,要我哋坐出邊,細枱當中枱咁加一個位,唔止阻塞道路,而且張枱都唔夠位擺野,問三問四先肯搬入去 ,又話乜嘢有人訂枱要留返俾人。咁樣我哋都係訂咗枱個喎,點解留返俾人呢?最好笑係佢話訂咗枱嗰啲時間入邊根本就一半客都冇。2,做到傳統酒樓嘅菜式出邊其他酒樓多數為咗慳功夫時間,未必肯做嘅菜式) ,值得一讚。3,食物質素:嗌咗六、七樣嘢, 有一味特別差,就係”籠仔荷葉蒸蟹飯 ”,第一次上菜比咗俾咗隔離枱都算,之後直頭漏咗我哋張單。其實要同海鮮一齊蒸,就係想啲蟹嘅香甜味入到落飯度,最終上菜嗰陣,啲飯份量少,唔係好熟,仲要冇味。 大佬我要楊州炒飯仲好食囉🤦🏻‍♂️4, 整體來講, 食物質素尚可,招呼一般,價錢偏貴,同一個價錢好多選擇,未必會再幫襯。

諗住父親節訂枱食晚飯,傳統酒樓喜萬年,
1,似乎只願做熟客:
2,做到傳統酒樓嘅菜式:
(出邊其他酒樓多數為咗慳功夫時間,未必肯做嘅菜式) ,值得一讚。
3,食物質素: