2019-05-30 1671 瀏覽
小妹好耐都無食過韓燒,因為...韓燒啖啖肉聽到都肥幾磅女仔嘛...最怕肥...你懂的是日小妹同朋友仔們戰鬥左成個晏就行到腳仔都跛,自我感覺良好好似消耗左好多卡路里,比自己放縱少少夜晚食餐勁嘅於是乎黎左梨滿園食韓燒門口擺咗Menu,以韓燒價都幾抵食,唔鍾意燒嘅話都可以嗌晚餐座位都寬闊,幾好坐最後嗌咗個韓燒二人餐未開始燒,侍應上咗六點前菜,小妹幾鍾意個炆南瓜,好少食韓國嘢會有炆南瓜,通常都係甜薯仔,所以覺得個前菜幾特別,甜甜地健康得來又開胃<二人餐- 燒肉拼盤、生菜配麵鼓醬、韓式炒粉絲$238>跟住開始上燒肉喇 拼盤有三種肉牛肉、五花腩同埋雞肉份量足料,兩個人燒好夠食牛肉同埋雞肉好夠味,肉質鮮嫩,一D都唔鞋五花腩嘅脂肪分布均勻,燒完之後好香脆,生菜沾埋烤肉醬卷埋配菜同五花腩一齊食,既鎖住五花腩的肉汁又可以同生菜鮮膩,好食呢可以揀炒粉絲或者炒年糕,由於小妹係炒粉絲控,所以諗都唔使諗就揀咗炒粉絲同平時食開嘅韓國餐廳一樣,韓國嘅炒粉絲係甜甜地,好足料落咗好多豬肉同埋雜菜去炒,開心值得一提,侍應姐姐嘅服務好好,得閒會過嚟望吓燒爐會唔會太熱,幫小妹調一調溫度仲會特登過嚟教下我哋點樣包
小妹好耐都無食過韓燒,因為...韓燒啖啖肉聽到都肥幾磅
女仔嘛...最怕肥...你懂的

於是乎黎左梨滿園食韓燒

座位都寬闊,幾好坐

最後嗌咗個韓燒二人餐

<二人餐- 燒肉拼盤、生菜配麵鼓醬、韓式炒粉絲$238>
跟住開始上燒肉喇
拼盤有三種肉牛肉、五花腩同埋雞肉
份量足料,兩個人燒好夠食

牛肉同埋雞肉好夠味,肉質鮮嫩,一D都唔鞋

仲會特登過嚟教下我哋點樣包五花腩食先正宗
nice experience!!!!

• 前菜
  • 五花腩