餐廳: 大都烤鴨
資訊:

2019-09-07 9488 瀏覽
#小秘書 呢晚約咗 #孫太 食 #生日飯🥳 適逢係 #星期五 嘅晚上,街外嘅人特別多,#千辛萬苦 先可以上到車,由 #金鐘站 過去 #尖沙咀,比預期時間遲大到😅好在我一早已經喺 大都烤鴨 訂咗位,唔使 #主角 喺街等😉 最終我遲咗廿分鐘嚟到餐廳,大家大致上已經諗好食乜🍚 我咁就得人,當然係無意見😚 嚟到「大都」當然要試吓佢哋嘅 #烤鴨 啦。不過我哋得三個人,就要半隻試吓先🥢 #師傅 手功精巧,可以薄薄將鴨皮片出,薄到就連毛孔都見到🤩 一層皮、一層肉、再加 #京蔥 #配菜 同 #甜醬,夾喺 #麼麼皮 入面,無油膩嘅感覺,層次感豐富👍🏻 之後我哋仲有叫咗 #小籠包、#素餃🥟 一樣皮薄餡靚👍🏻 至於 #醉雞、#剁椒什菌鮮淮山 就無咩特別,我覺得後者汁醬太濃... 一般啦!最後 #主角 要求加個 #蝦仁炒飯,無諗過 #師傅 會加埋 #咸旦黃 落去炒,雖然真係炒得幾 #乾身 同 #香口 嘅... 不過就 #膽固醇爆煲 囉😅埋單嘅時候,我哋先知道原來用 #銀聯卡 係有75折㗎🤩 諗住可以慳返一筆啦... 點知人哋張 #銀聯卡 過咗期、#ApplePay 又話唔Support😅 #侍應 見我哋咁失望

埋單嘅時候,我哋先知道原來用 #銀聯卡 係有75折㗎🤩 諗住可以慳返一筆啦... 點知人哋張 #銀聯卡 過咗期、#ApplePay 又話唔Support😅 #侍應 見我哋咁失望,補句話可以用 WeChat 微信 - 香港 比錢㗎... 不過無折囉🤨 係咪玩嘢先?
2019-09-06