2017-10-03 1981 瀏覽
同男友去佐敦睇婚宴場地,睇完經過 bigger burger cafe, 見店鋪裝潢好有格調,加上我地好耐無食漢堡,所以決定入去一嚐。店鋪環境暗淡,牆壁掛滿唱片,而檯用咗貌似東歐圖案磁磚拼貼而成,令人感覺浪漫、舒適。餐牌除左唔同款式既漢堡外,仲有意大利飯面或扒類供應,都好多選擇。但個店名寫明bigger burger,當然黎到一定要叫burger 啦,同男朋友每人叫左一個。小食方面叫左個芝士焗蟹肉大烤菇大菇上混入了絲絲蟹肉,清甜不膩口,蟹肉非常鮮甜,烤菇不會太過乾身,大菇依然香嫩多汁,非常好吃,但菇既size頗細,食唔夠喉🤣2份漢堡餐會配上新鮮沙律,沙律搭上酸酸甜甜既醋,非常開胃。雙層安格斯牛漢堡勁大個漢堡呀🙈🙈連男友見到都嘩一聲,份量超十足,連男友最後都食唔哂😝外層軟包輕脆,安格斯牛有2大塊,超厚而肉質嫩滑,好 juicy ,肉既熟度岩岩好,肉質帶粉紅,加左塊菠蘿片,菠蘿非常清甜,中和了肉既膩感。藍芝士煙肉安格斯漢堡同雙層安格斯一樣,肉係超嫩超多汁,夾埋脆香惹味既煙肉,加上用藍芝士醬調味,芝士味香濃得宜,再配上新鮮番茄同火箭菜,口感一流,唔會覺太膩,愛芝士既人必試。加$25轉左酸忌廉

小食方面叫左個芝士焗蟹肉大烤菇

2份漢堡餐會配上新鮮沙律,沙律搭上酸酸甜甜既醋,非常開胃。

雙層安格斯牛漢堡

藍芝士煙肉安格斯漢堡

加$25轉左酸忌廉煙肉薯條,薯條炸得好脆口,而且炸得夠乾身,冇油淋淋嘅感覺,而酸忌廉份量不少
醬汁夠豐富,夠清新。