2019-10-06 2346 瀏覽
又帶朋友食海鮮,希望水準都繼續keep到啦。佢話見ig有我食,專登嚟到hk探親時叫我帶路食。路易斯安那特色蟹餅Louisiana crab cake $96依個一定食硬佢!荳芽勁青勁草,個口青哂味,之一口習口蟹肉。多既程序係成舊都係蟹肉!沙律汁帶少少辣提蟹肉鮮,整個都好鮮,唔洗拆蟹就可以啖啖肉,好食到好感動。Buffalo wings 水牛城雞翼 $98皮勁脆,睇樣都知。香酥鬆,流哂汁,好juicy多汁帶酸,辣汁自己再調整。辣得嚟唔麻,超野味。西芹脆帶清新汁,再食過下一隻。海鮮袋三部曲 三、五、八種海鮮我地選三種 $398配卡薑蒜蓉汁 Cajun garlic butter。卡薑蒜蓉汁係多蒜蓉辣度由細到愈食愈有辣勁,但唔係麻or搶喉個種。上枱貼心幫我地影相先!之後搖個脹脹藍袋。袋脹脹原因?再問多次!店員告之打氣入去可以使海鮮更均勻地痴哂汁同海鮮本身鮮汁混合!唔會一舊舊汁唔混咁,開袋都靚!粟米好辣,痴哂汁。反而德國白腸保持到佢自己原先嘅味道。扇貝 Scallop 4件勁厚勁大件膏,郡邊爽口好收埋到大量汁!口感勁勁子,軟膏再食有咬感既一絲絲扇貝絲。海蝦 Shrimp 10件一定要處理好殼再

依個一定食硬佢!荳芽勁青勁草,個口青哂味,之一口習口蟹肉。

Buffalo wings 水牛城雞翼 $98

海鮮袋三部曲 三、五、八種海鮮

扇貝 Scallop 4件

海蝦 Shrimp 10件
一定要處理好殼再放入去點哂d汁,愈食愈有辣勁,小心d飲下果汁先得。最緊要要起埋d蒜蓉,一定要!咁先夠辣多香多濃,最正係我鐘意既蝦。

青口 Mussel 10件
儲左好多汁係殼,用殼筆汁都得!青口有細嫩有中嫩size,10件都多汁多軟肉,新鮮真係唔同d!

蟹肉卡邦尼意粉 Crab meat carbonara $138
大家都知卡邦尼creamy,加蟹肉絲or蟹肉都嫩嫩滑滑。仲有隻鮮既溫泉蛋係上面等你搞混。

多角度都有蟹肉,滿滿足感。少少煙肉硬中配蟹肉意粉更顯後兩者軟中帶豐富口感。

橙汁 Orange juice $35
依到果汁冰凍但唔會加冰上,唔會淡左味!nice!少少酸再甜返,解渴。

菠蘿汁Pineapple juice $35
菠蘿汁帶點咸味,微微地唔過份,海鮮一流。
  • 路易斯安那特色蟹餅
  • 蟹肉卡邦尼意粉