2023-06-05 54 瀏覽
🍴 蒸蒸日上 (佐敦) 🍴✨食材超新鮮蒸氣火鍋😍✨-·蒸氣火鍋套餐 - - - $420/位早一日打去訂都有位!即刻試吓呢間私房菜😍全程都有人幫手整👏🏻完全唔使自己落手🤪仲要每樣食材都有計時⏰唔會overcook👍🏻一坐低就有個前菜俾我哋食住先👍🏻係好特別嘅豉油醃蘿蔔😛雖然睇落好深色但係食落一啲都唔鹹👍🏻仲有準備咗一壺八寶茶俾我哋🥰有紅棗、胎菊、杞子等等😚花甲、海蝦:呢個花甲係完全冇沙😍入邊勁清甜多汁!海蝦都食得出好新鮮👍🏻肉質緊實☺️大連鮑魚、聖子、花螺:鮑魚同聖子都蒸得啱啱好⏰同埋洗得好乾淨聖子好鮮甜!鮑魚肉質彈牙☺️花螺完全冇異味同埋冇沙🎉超推介!龍躉、蟹、黑松露墨魚丸:蒸龍躉嘅時候,下邊放咗啲菜(菜心、娃娃菜、四季豆)之後再放龍躉起上邊!咁啲菜就吸收晒龍躉嘅精華😛真係好正啊!蟹同黑松露墨魚丸一齊蒸,隻蟹好新鮮😚一人半隻唔夠!🤤🤤而且仲有膏😍真係好正!黑松露墨魚丸食落都有驚喜!黑松露味好岀👏🏻頂級牛、滑雞野菌籃:平時牛肉都係打邊爐或者燒肉🥰好少食蒸牛肉😚今次試咗覺得仲原汁原味!雞件超嫩滑!加埋野菌味道超正👍🏻粗糧蔬菜盤:有番薯、粟米、翠玉瓜、南瓜!菜乾豬骨粥:最後嘅精華😍梗係食返
🍴 蒸蒸日上 (佐敦) 🍴

✨食材超新鮮蒸氣火鍋😍✨

·蒸氣火鍋套餐 - - - $420/位

花甲、海蝦:

大連鮑魚、聖子、花螺:

龍躉、蟹、黑松露墨魚丸:

頂級牛、滑雞野菌籃:
雞件超嫩滑!加埋野菌味道超正👍🏻

粗糧蔬菜盤:
有番薯、粟米、翠玉瓜、南瓜!

菜乾豬骨粥:
最後嘅精華😍梗係食返碗粥!老細精心設計過啲食材嘅時間!所以啲粥嘅火候控制得啱啱好😍食落口好綿👍🏻

脆皮地瓜圓:
入邊有地瓜泥😍唔會太甜!🎉

推介指數:8/10
———————————————
🔺 蒸蒸日上 (佐敦)
🔺 佐敦柯士甸道144號祥景樓2樓A室