餐廳: 一遊
資訊:

2024-01-06 31 瀏覽
這間日本料理,我於午市曾經光顧,已經感覺食物質素高於一般水平。這次和同事於下班後,光顧這間餐廳,食物質素非常好,材料新鮮,味道可口,服務態度非常好👍🍣太刀白身魚刺身 $280時令刺身,非常新鮮,一啲腥味都冇,有麻油香味配酥炸海苔!味道配合得剛剛好!我哋有啲幸運,因為時令太刀魚剛到店舖,所以食材也較新鮮。🍣 壽司十貫 $288 海膽、帶子、三文魚壽司都是我的最愛 😍當中最欣賞的是海膽壽司,非常鮮甜!一啲腥味都冇!🍤野菜天婦羅 排行第二最美味💕這個雜錦天婦羅,新鮮油炸,鬆軟好食😋 最欣賞就係新鮮炸起 🦐🍛鰻魚炒飯 $168鰻魚炒飯,粒粒分明,於晚膳最後上菜,非常適合👍🍡串燒雞翼和肥牛金菇,略嫌唔夠熱,味道屬中上水平。🥘上湯揚豆腐 $46🍲牛油煮蜆 $90聲店鄰近地鐵站,放工之後和一班同事到店內用膳,小酌幾杯,上班工作壓力頓然大減!

🍣太刀白身魚刺身 $280

🍣 壽司十貫 $288
海膽、帶子、三文魚壽司都是我的最愛 😍
當中最欣賞的是海膽壽司,非常鮮甜!一啲腥味都冇!

🍤野菜天婦羅

🍛鰻魚炒飯 $168
鰻魚炒飯,粒粒分明,於晚膳最後上菜,非常適合👍

🍡串燒雞翼和肥牛金菇,略嫌唔夠熱,味道屬中上水平。

🥘上湯揚豆腐 $46
🍲牛油煮蜆 $90