2021-08-11 1799 瀏覽
約左阿爸阿媽食住雞煲,打住邊爐,睇住大電視欣賞奧運會閉幕禮,一大享受,今屆香港成績真係非常好。灣仔站C出口,過馬路行去3分鐘左右,到海德中心2樓「新南苑私房菜」,服務員態度不錯,閒時同阿女玩下,傾計,家的感覺。雞煲任食有辣度可選, 先食一個小辣, 再叫一個唔辣比小公主。件件都係滑雞件, 啖啖肉, 香噴噴。配搭脆卜卜油炸鬼。食返罐冰凍可樂,解熱氣,爽。飲品櫃都係任飲架。。韓式飲品,馬蹄爽,台灣鳳梨烏龍茶等等。。。火鍋湯底就揀左比較特式的 花甲蟹窩。。有個南瓜冰蠟筆小生浸溫泉咁, 好有心思。有3款海鮮/至尊/牛魔王, 食肉獸家庭就揀左牛魔王餐, 有美國黑毛和牛肉眼, 安格斯牛小排, 美國肥牛。。仲有紐西蘭羊肉卷,美國肥牛心片。。。我地仲追加左台灣鴨血(好滑),包心丸(流心彈牙),墨汁墨魚丸(超級非常咁彈牙,帶點軟糯添)。。。食完已經勁飽最後每位一小瓶3.6北海道牛乳奶凍, 阿女食埋我個杯。。。仲有獨立房間,每人頭加20元咋, 增加私人空間感。非常滿足的一晚。

雞煲

火鍋湯底就揀左比較特式的 花甲蟹窩。。

有個南瓜冰蠟筆小生浸溫泉咁, 好有心思。
花甲蟹窩

仲有紐西蘭羊肉卷,美國肥牛心片。。。

墨汁墨魚丸

食完已經勁飽
最後每位一小瓶3.6北海道牛乳奶凍, 阿女食埋我個杯。。。
奶凍

仲有獨立房間,每人頭加20元咋, 增加私人空間感。

非常滿足的一晚。
2021-08-08
雞煲