2023-05-30 17 瀏覽
好多餐生日飯,今次朋友帶左我去另一間日本菜係銅鑼灣怡和街附近,佢有講呢度環境好舒服,有個特大玻璃飽覽景色,餐廳既綠化佈置都可以令人心礦神怡!餐廳仲有好多唔同既日本酒類比大家輕鬆一下嘆一下tim!坐著影相打卡都過左唔夠十五分鐘,野食己經黎齊😉真係好好服務同快速!今次我同朋友各叫左一間午市定食,我叫左個柚子豚肉拉麵、朋友叫左煎餸子做小食、我叫左雞軟骨同雞腿肉串燒,再追加左二件炸雞加多個飲品木村富士山柚子梳打!講番柚子豚肉真係大大塊,濃濃的柚子湯汁令人食完好開胃配上香蔥,湯汁更香濃!唐心蛋熟度岩岩好,加上配料乾菜更加美味!另外餃子肉質彈牙滑溜!肉汁滿足!皮脆入裡飽滿!炸雞好好食,脆口又香口,配上特製沙律醬更幼滑!雞軟骨配上檸檬茶刺激又開胃!雞腿肉甜滑,啖啖都充滿醬汁!真係好味到食唔停手!最後甜品選擇左千層雲呢拿蛋糕,cream味濃郁!雲呢拿味出眾皮配上cream簡直係絕配!

皮配上cream簡直係絕配!