2017-07-15 599 瀏覽
今日約咗4個同事去Poly睇Design Show,其中一位同事又唔想喺Poly食lunch,我諗不如喺尖東食啦!不過以前喺尖東做嘢,食到冇乜好食。突然諗到歷史博物館有間Cafe,我又有兩個同事係外國人,應該會鍾意呢d有特色又懷舊feel的Cafe, 所以一行五個人就試吓呢間。間Cafe係社企營運,都想支持吓。望個餐牌,午餐選擇唔多,某程度上都好啱我呢挺有選擇困難症的人!我叫咗個魚。製作似乎需時,因為同事叫常餐丶雲吞麵食咗成一半我個午餐先嚟。個餐湯係忌廉湯,有幾片火腿,冇乜味,普通茶餐廳貨色。碟煎魚飯賣相並不討好,食落去⋯⋯條魚薄身,好鹹!好似食緊鹹魚。d汁只係有鹹味的茨汁,菜都是烚熟,冇味。認真麻麻。我d外國同事似乎對裝修興趣不大,反而邊吃邊看在仿古電視機播放的粵語殘片😂

2017-07-15