2018-10-30
早排喺朋友ig見到一間懷舊火鍋好似好得意咁,終於比我搵到原來喺旺角,今日約埋班朋友齊齊嚟打邊爐。提提大家要記得電話book檯,因為會送秘製鲍魚麻辣雞煲!店舖裝修相當有特色,門口有夜總會招牌、懐舊戲院、樓上仲有兒時好鍾意玩嘅康樂棋壁畫、押店設計、懐舊式收銀機,所有傢俬、擺設,就連餐具都用沿用古舊的,可以比你完全感覺極懷舊70年代嘅風格。入座時,店主首先送上前菜,有魚蛋燒賣🍡,相當特別。送嘅秘製鮑魚麻辣雞煲一啲都唔簡單,絕不馬虎,材料豐富,份量十足,雞肉超入味,有少少辛辣感,相當刺激味蕾。仲有2隻鮑魚,新鮮彈牙,同樣入味。食完雞煲之後就揀番個火鍋湯底🥘,火鍋湯底仲多不勝數,例如:夏熱天時,有足料解暑冬瓜盅鍋,新鮮百合加上清心蓮子,再以金華火腿同冬瓜熬煮而成,清熱解毒,仲可以消晶袪濕。仲有苦瓜排骨煲,苦甘清潤,明目解毒。而我哋就揀咗招牌沙嗲湯底,花生味好香🥜,沙嗲味濃。每位$258就有海鮮拼盤,安格斯牛任飲任食🐂,除此之外,火鍋配料、手包餃、丸類🍡、飲品🥃、粉麵🍲、蔬菜都任叫🥒🌽🥕,相當抵食。海鮮拼盤超豐富,有蝦🦐、青口、魚🐟、墨魚滑同埋生蠔,全部都好新鮮,墨魚滑爽口又彈牙。安格斯牛肉嫩滑有
入座時,店主首先送上前菜,有魚蛋燒賣🍡,相當特別。
海鮮拼盤超豐富,有蝦🦐、青口、魚🐟、墨魚滑同埋生蠔,全部都好新鮮,墨魚滑爽口又彈牙。安格斯牛肉嫩滑有牛味,超正!
食完飯之後,店主仲話有免費甜品送添,係紅豆涼粉冰,有椰果,紅豆又大大粒,又夠冰涼,完全係消暑良方。
今餐真係超豐富,$258一位就可以比你任叫任食,火鍋雞煲一次滿足晒你兩個願望!