又係時候收工係觀塘搵食!今日決定食泰國菜!Add Some Thai Restaurant 好評如潮,一於試一試佢。門面不大,不過行入去先知內裡空間極大,環境寬闊。裝潢非常有氣氛,實在完全唔似工廈,梳化非常好坐,又有枕頭俾你墊背,可以輕鬆愉悅傾計食飯。先叫左個椰青解渴,清甜冰凍,而且大大個,抵飲。Add Some Thai Restaurant 生菜包比較有特色,可以揀幾款例如西班牙火腿、鳳爪、菠蘿車厘茄,我就試左火腿,對比起平時配蜜瓜,撈生菜同肉碎咁食都幾特別,層次鮮明。亦叫左半隻海南雞,雞唔算超級嫩滑同好多果凍,不過唔鞋口、無雪味,配酸辣汁食都食下一舊食下又一舊咁好快2個人食曬。冬蔭公湯本身都估算係例牌質素,反而有意外驚喜,個味道有酸辣感但唔霸道唔嗆喉,飲落真係有海鮮湯鮮甜味道,大大刺激食慾!串燒黎講Add Some Thai Restaurant 我個人認為非常出色,一來雞肉唔係長條形、細細粒、呃鬼果種貨色,而係大大舊雞球,超正!二來好多串燒會燒到乾曬又柴皮,但依度就仍然香脆Juicy熱辣辣,價錢又唔算貴,CP值好高!炒蜆一上碟就好香,起初以為會好濃味重口味,點知又唔係,香辣而不
又係時候收工係觀塘搵食!

門面不大,不過行入去先知內裡空間極大,環境寬闊。

椰青

先叫左個椰青解渴,清甜冰凍,而且大大個,抵飲。
生菜包

去骨海南雞(半隻)

海蝦冬蔭公湯

沙爹雞肉串(2串)

泰式辣椒膏炒蜆

炒蜆一上碟就好香,起初以為會好濃味重口味,點知又唔係,香辣而不傷喉,食落仍然食到蜆肉鮮味。
蒜蓉炒豆苗

豆苗唔洗多講,都係鮮嫩無渣。食左咁多肉,食返個菜先感覺平衡一下!

2個人最後食到舉住個肚走!食物相當唔錯!同埋Add Some Thai Restaurant 職員都好主動同有禮貌,好勤快上菜同換碟,絕對值得下次回頭!
2018-10-18
椰青
生菜包
去骨海南雞(半隻)
海蝦冬蔭公湯
沙爹雞肉串(2串)
泰式辣椒膏炒蜆
蒜蓉炒豆苗