2016-07-11 2986 瀏覽
一行五人到小肥牛為朋友慶生,打邊爐最重要係食材要新鮮!既然今晚咁齊人,一於食好dd食豪dd先~我哋叫左象拔蚌,做刺身,雖然唔算好大條,但味道非常鮮美。鱈場蟹腳叫佢蒸好先上,味道鮮甜,最緊要係肉質夠實淨,彈牙, 即係隻蟹夠新鮮,唔係死蟹囉!鮑魚都係叫佢蒸好先上,如果攞黎打邊爐就太浪費喇,不過都好似蒸得有少少過火,程度可以接受。呢個牛展真係不得了, 筋肉均衡,肉質彈牙,非常之有牛味!呢間鋪好似出名做活魚剌身架,不過今次我地試呢條東升斑用黎打邊爐都唔錯!條魚d肉都幾結實,配合番打邊爐既厚切,無話一落爐就散晒。呢碟肥牛都好正丫, 肉質鮮嫩,放落口果時都仲有肉汁必出嚟,可想而知一定係靚貨~不過個場都幾嘈,同埋好似唔夠侍應咁,得一兩個侍應係醒目既,其他都好似響度游魂咁…

我哋叫左象拔蚌,做刺身,雖然唔算好大條,但味道非常鮮美。
呢個牛展真係不得了, 筋肉均衡,肉質彈牙,非常之有牛味!
2016-06-17
生日