芝加哥串燒酒場 (明雲閣)

Chicago Bar And Restaurant (Ming Wan Court)
2024-04-15 39 瀏覽
難得有柴可夫車我入元朗兜風,我哋就順路來咗芝加哥串燒酒場happy hour。😚😚原來日光日白坐係度歎啤酒食串燒都幾歎喔🤣🤣,呢度嘅啤酒happy hour做緊買一送一,我哋叫咗chicago logo beer。我本身唔太好啤酒嘅,因為覺得有啲苦苦地。但店員推薦呢隻啤酒又幾好飲喔😍,飲落係有陣清甜嘅感覺,好舒服😚😚,配串燒一流啊,好啱女仔飲。呢度最令我驚喜嘅係有好多好特別嘅串燒食,估佢唔到竟然有燒魚泡😂😂😂,玩到咁刁鑽,點夠你來啊~😂😂😂 仲有燒淮山,燒龜苓膏😂😂😂,有無諗過食串燒都可以清熱解毒啊?呢度幫到你啊~🤣🤣🤣老老實實,個燒淮山真心好好食,我差啲想order十串啊😂。佢哋除咗下火嘅串燒,肉類都好出色咖😉 特別係燒乳豬、燒白鱔、燒紙鶴雞皮…呢啲係必點咖😍。估唔到乳豬用串燒方式來燒都可以好好味,即叫即燒,上枱即食,果種鬆脆感真係一試難忘啊~😍😍😍 呢度嘅白鱔除咗有平時經常食到款式外,仲有一款叫無骨白鱔,係咪聽個名都開心呢~😚😚啖啖肉嘅脆皮白鱔,入口爆汁,充滿香味~😍😍真係好開心咖~紙鶴雞皮燒到好似豬肉紙咁又薄又脆,好香口,一啖啤酒一啖雞皮好滿足~😍😍😍下次可以揀宵夜時間過來啤一啤

下次可以揀宵夜時間過來啤一啤,三五知己傾下計relax下,呢度係個好好嘅選擇~🥰🥰