2012-05-02 306 瀏覽
今日食完晚飯,有少少口痕,想食d甜野,行行下街同行既fd突然話有好野介紹,我地就過左世貿la!!一去到鋪頭門口,我就估我個fd今次一定冇介紹錯,因為o係門口見到display左勁多五顏六色既crepe,勁吸引!!我地拎住個menu諗住一陣,決定叫一個士多啤梨焦糖醬芝士蛋糕同一個香蕉可可醬brownie,本身有少少驚食唔晒,但一路等果時一路聞到d蛋香味,就充滿期待la!!!店員整左幾分鐘度,就比左個新鮮既crepe我地la!!一啖咬落去,都未咬到d餡住既,但個皮好薄,好煙韌~~再繼續食,就食到d cream同個蛋糕,加埋焦糖醬真係冇得頂呀!!!好香好濃郁但又唔會太甜咁wo,仲一d都唔漏!!食到個底,都仲有d醬,勁足料呀~~唔使5分鐘,我地就分別ko左個crepe la!!!我個fd話brownie都好好味,但就濃味d,甜少少,鍾意食朱古力既一定o岩!!食完唔單止唔覺得太飽,反而仲想繼續再食tim!今次太心急冇影到相,下次試咸既crepe時一定影相!!!
我地就過左世貿la!!
display左勁多五顏六色既crepe,勁吸引!!
就充滿期待la!!!

店員整左幾分鐘度,就比左個新鮮既crepe我地la!!
一啖咬落去,都未咬到d餡住既,但個皮好薄,好煙韌~~
好香好濃郁但又唔會太甜咁wo,仲一d都唔漏!!
食到個底,都仲有d醬,勁足料呀~~
唔使5分鐘,我地就分別ko左個crepe la!!!

食完唔單止唔覺得太飽,反而仲想繼續再食tim!
今次太心急冇影到相,下次試咸既crepe時一定影相!!!

2012-04-30